Fall 2018 Couture: Iris Van Herpen

Fall 2018 Couture: Iris Van Herpen

Светът на висшата мода трудно бива разбран от всеки, особено когато е поднесен на толкова високо ниво, подобно на Iris Van Herpen.

Концепцията на новата й колекция за Есен 2018-та е версията на обратното или "забавяне движението на материята", която наблюдаваме в 17-те визии.

В дизайните на Van Herpen свързващата линия е миксът между биология, физика и купища математически алгоритми, а в тази специално дизайнерката използва още думата "синтопия" като категоризация, която пък означава: "сливане на биология и технология в едно".

Освен извънземните дизайни, които по подразбиране очакваме и получаваме от Van Herpen, този сезон тя изненадва и с няколко сравнително лесни за носене модела от вълнени сака и палта в безупречни кройки и сложна, лазерно изрязана декорация от кожа отгоре.

Измайсторените по дизайните вълни намекват за викторианския фотографски подход chronophotography, в който движението се запечатва по няколко различни начина в една и съща картина. Интерпретацията му се тълкува изключително добре, благодарение на изкусната японска органза, чрез която движението става наслада за очите.

Що се отнася до сложността и приложението на моделите, дизайнерката заявява следното: "Тези елементи не са задължително тук и сега. Те са едновременно свързани с това, което идва и това, което вече си е отишло."

Всичко - разглеждаме в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia