Следва

Fall 2018 Couture: Fendi

Fall 2018 Couture: Valentino

Митичните същества на Пичоли

Runway преди 5 години

Последното шоу от Седмицата на висшата мода в Париж бе именно кутюр колекцията на Valentino, чийто креативен Пиерпаоло Пичоли ни предложи парад от екстравагантно наситени цветове, променящи се пропорции и завръщане на 60-те. Ревюто завърши с аплодисменти на крака от публиката и сълзи в очите на господин Валентино, седнал, както винаги, на първия ред.

Смесица между гръцката митология, изкуството от 17-ти и 18-ти век, филмите на Пасолини и фотографиите на Тюрбевил, дизайните са абсолютното великолепие на висшата мода.

Богините на Пичоли разходиха по котешката пътечка вечерни рокли, а и не само, с множество брокат, пайети, ярки текстилно бродерии и какво ли още. Самият креативен описва колекцията си като: "Ренесансът се среща с Версай, а той се среща с 60-те години"

За вечерта: лека и много фриволна тафта, дизайни тип балон или пък "Прегърни ме", червена рокля без презрамки /толкова иконична за Valentino/, много скулптуриране, изумруден и лилав креп, цепки, асиметричност...

А за през деня: екстравагантни наметала в комбо с Бермуда панталонки или пък блузи с връзки около шията или блестящи маншети. Дълги плисирани поли от раджимир и кадифе, гащеризони с гол гръб, якета от ламе.

Цветовата палитра е толкова разнообразна и апетитна, че потъваме в златисто, ягодово, бадемово, пистачо, тюркоаз, мандарина, лимон - все наситени, приятни и много драматични тонове.

Дизайните не са скини, секси или авангардни. Те са красиви и смели, толкова редки, че е вълнуващо дори само да ги гледаш! Потънете в тях в галерията горе>>>

P.S.: Кая Гербер в тази рокля с точно тази прическа! БОЖЕСТВЕНО! БОЖЕСТВЕНА! VALENTINO!


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.