Fall 2018 Couture: Fendi

Fall 2018 Couture: Fendi

Откровено различното Fendi...

През изминалата година от последното кутюр шоу на италианския бранд, в модната индустрия се случват промени, касаещи използването на кожени материали - Gucci разпространи новината, че окончателно спира производството на кожени изделия през миналия Октомври, а малко по-късно Michael Kors и Versace направиха същата прогноза за собствените си брандове. За разлика от тях от Fendi не заявяват нищо официално, но промяната се усеща дори при бранда, чиято запазена марка са разточителните кожени палта с косъм и висококачествените кожени аксесоари.

Тъй като не могат да се откажат от емблемата на бранда си, основната идея зад концепцията на дизайнерите в тази колекция е да моделират материалите си така, че да имитират ефекта на кожа. Можем смело да твърдим, че имитацията на кожа им се получава толкова добре, колкото и моделирането на истинската. Но със смяната на курса в полза на екологията, кожата няма да е единственият материал, от който Fendi и компания трябва да се лишат. Тепърва ни предстои да видим какво ще ни донесе тази нова, природозъобразна страна на модата.

Освен с липсата на кожа, промяната забелязваме и в самите модели - палтата вече не са правилото, а изключението, визирайки намалелия брой на разходените по подиума; фокусът е поставен основно върху роклите, украсени ту с пера от марабу, ту инкростирани с нежни камъни, ту изработени от нежна и деликатна дантела.

Откровено различното Fendi в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia