Следва

Valentino Couture: Кой беше на front row-a

Сладки изкушения 4: Ягодова торта с кокосов крем

null

Food преди 5 години

Тъй като всички знаем, че тортите са кралските особи на сладките изкушения, а летните емоции заслужават специално кулинарно внимание, днес ще ви предложим рецепта за свежа и лека лятна ягодова торта с кокосов крем, подходяща за всеки вкус.

Лесно е да се влюбиш в тази рецепта, защото всичко, което се изисиква, за да се постигне изкусителен краен резултат, са две хубави метални опаковки кокосово мляко и щипка любов. Коричката е комбинация от бадемово брашно, сол, кокосово олио, кленов сироп и едно яйце.

Съставки:

За кокосовия крем:
- 2 метални опаковки пълномаслено кокосово мляко, престояли и охладени за една вечер
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия
- 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
- 1 щипка морска сол
- 1-2 супени лъжици лимонов сок, по избор в зависимост от гъстотата на крема

Ягодова торта:
- 2 супени лъжици кокосово олио + още малко за намазване на тавата
- 2 чаши + 2 супени лъжици бадемово брашно
- ¼ чаена лъжичка морска сол
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 1 голямо яйце
- 2 чаши кокосова сметана
- 4 чаши нарязани на половина ягоди

1. За направата на кокосовия крем: Премахнете стегналия се кокосов крем, събрал се на върха на металната опаковка и го блендирайте в миксер на висок оборот, докато не бухне. Не прекалявайте с миксирането, за да не стане прекалено мек. Прибавете кленовия сироп, ванилията, лимоновата кора и солта и миксирайте отново. Ако кокосовият ви крем се получи прекалено гъст, добавете 1-2 лъжици лимонов сок.

2. Загрейте печката до 180°C. Намажете щедро 20-сантиметровата тавичка за торта с кокосовото олио.

3. В бледнер, миксирайте брашното и солта, докато не се смесят. Добавете кокосовото олио, кленовия сироп и яйцето и блендирайте до получаването на тестена топка. Внимателно поставете тестото по дължината на тавата и печете 10-12 минути, докато не хване златен загар.

4. Извадете основата от фурната и я оставете да изстине напълно. Напълнете коричката с кокосовия сметанов крем и подредете ягодите отгоре. Нарежете и сервирайте. Тортата е най- вкусна, ако се сервира в деня на приготвяне, но ако се опакова добре, може да престои в хладилник до една седмица.

More Food