Следва

Street style вдъхновения: Summer vibes

Fall 2018 Couture: Maison Martin Margiela

МММ

Runway преди 5 години

По думите на Джон Галиано новата му кутюр колекция за Maison Martin Margiela представлява "суровата и неразредена есенция, парфюмът на къщата". Можем да приемем думите му буквално, именно защото всеки един метод по създаването на изключително сложните дрехи е оставен на показ - шевове, конструкции, безброй завършени и незавършени елементи, наложени един върху друг. Този метод, наричан от дизайнера "споменът за една дреха в друга такава", се тълкува още в различното приложение на отделните елементи - поли облечени вместо топове, както и още други визии, в които всички дрехи са облечени наобратно, уж по случайност в бързината.

Найлоновите обвивки в ярки полупрозрачни цветове, които "притискат" дрехите и косите на моделите, олицетворяват концепцията за наслагване на елементите, очевидно водеща в тази колекция, а според Галиано това се превежда още и като "създаване на личен свят в свят с купища проблеми в момента". "Номадският гламър", който дизайнерът повежда, се състои от силната палитра на "техно сорбета", както и множество пластове от спални чували, защитни одеяла, които често биват преразгледани в пачуърк мотив.

Галиано не пести нито усилията, нито думи за колекцията и заявява следното, с което пък ние не бихме могли да бъдем по-съгласни, остава ни само да адмирираме: "Стрийт културата винаги ще е от значение, но аз съм кутюриер. При мен всичко се върти около техниката - рязане, измерване, драпиране. Искам да създавам обеми, които карат модата да се движи напред, а аз мога да работя единствено когато съм верен на себе си."

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.