Следва

Fall 2018 Couture: Giambattista Valli

FASHION LOCATION: Le petit Quché

Fashion location е там, където се чувстваш секси...

All fashion преди 5 години



Искаш да си Т-О-Ч-Н-О там, защото е хот спот, има същите като твоите вибрации, чака те с емоция, находка и букет от ароматите на живота. ТАМ ти си повече ТИ.

Сравнително отскоро София може да се похвали с придобивката на ново, забележително бижу. Пространството на Le Petit Quche (кьоше) идва с интересна концепция на осезаемо френско присъствие, прочетено в изобилие от френски гурме деликатеси като фоа гра, трюфели, изключителни шоколади и вина.



Насочваме се към ул. Оборище 16, която Le Petit Quche нарича свой дом, а оттам приветливият и много усмихнат екип зад името се грижи да ни разведе наоколо.



Научаваме, че един от продуктите - акценти в магазинчето - фоа гра (гъши дроб), идва с етикет Comtesse du Barry, бранд с етикет на най-високо качество и 110-годишна история в производството на ценения в цял свят деликатес.





След втори поглед по елегантните рафтове разбираме, че тук е и абсолютно всичко останало, необходимо за изискана френска вечеря с тристепенно меню и то без почти никакво усилие в приготвянето й.



Селекцията домашни продукти включва зехтин с трюфели, изключителните френски специалитети chutney de figue и brandade de haddock, но и още шоколадите на къща Michel Cluizel.



Виното само по себе си е високо ценено в Le Petit Quche. Добре подбраната и достатъчна селекция включва предложения от, разбира се, Франция, и още Италия, Австрия, САЩ и България.



Домакините бързат да ни обгрижат качествено и съответно стартираме с дегустация на избрани вина. На фокус попада иновативният инструмент Coravin, с чиято помощ наливаме вино, без да го излагаме на оксидация, което от своя страна води до дълго запазване на продукта и изключителен вкус, всеки път без промяна. Първата стъпка е изтънчен совиньон блан, подписан с ярък жълт етикет от Le Petit Quche, който съчетаваме с разточителна селекция шоколад, а след това продължаваме с нежно розе, придружено с апетитна порция червено грозде.

След дегустацията на най-доброто от френската гурме кулинария, се насочваме към втория етаж на вълшебната локация днес, за да надникнем в един тотално различен свят, който обаче прекрасно кореспондира с видяното дотук. Свързващата линия и при двата свята са именно изключителният вкус, вниманието към детайла, любовта към самото начинание.

Още от малките вити стълби попадаме в невероятно измерение, където на преден план излиза всичко най-хубаво и ретро френско под формата на мебели и вещи - достойни за кралски дворец кресла, телефони и пишещи машини.



Неповторимо впечатление правят правените на ръка свещи от леярната Cire Trudon, които, освен в традиционни силуети, идват и под формата на бюстове на различни представители на френската история.





Като за десерт идва и италианската козметика Acqua dell'Elba, чиято синя светлина се разпростира навсякъде.







Цялото това разточително изживяване за сетивата се завърта около натуралните и отново ръчно правени нишови продукти от италианския остров Елба, които приютяват великолепни ароматизатори за помещения, но и още грижа за тяло, респективно дамски и мъжки аромати...


Le Petit Quche се намира на ул. Оборище 16 (ъгъла на ул. Оборище и ул. Васил Априлов) и работи всеки ден за нас от 09:00 - 21:00. 

More All fashion