Следва

Kралицата на плажа: Памела само по кожа

Дизайн за вдъхновение: Утопия на Уелския бряг

Кацнала величествено върху скалите на Уелския Национален парк "Пемброкшир-кост" и отличена като най-красивата постройка в Уелс, утопичната „обърната с краката нагоре“ вила се слива с живописното си обкръжение.

All About Life преди 5 години

Модернистичната резиденция, чийто дизайн е дело на John Pardey Architects, е построена върху възвишените Уелски хълмове с мечтателен изглед към морето. Благодарение на изчистения си екосъобразен дизайн, през 2013-та тя грабва златния медал за Уелска архитектура, както и наградата за британска архитектура RIBA, присвоявайки си титлата „най-добра постройка в Уелс“.



Пренебрегвайки традиционния подход към пространсвеното разпределение, вилата разполага общите си пространства на втория, горен етаж, а четирите си спални - на долния. Холът е коронован от отворен скосен дървен покрив. Дървените подови покрития и кухненски кабинет придават на къщата „модерно грубо” усещане, а стъклените врати, простиращи се от пода до тавана отварят път към дървена тераса.

От морския балкон със скосен покрив, предпазващ го от природните стихии, се отваря драматична панорама с гледка към широкото устие на реката Нюпорт и острова Скомър (известен с местните си тупици и тюлени).

Облицованият с плочки комин е разположен по цялата дължина на къщата, така че да затопля горния етаж и да се използва като барбекю на долното ниво на терасата.

Потапяме се в това еко съвършенство в галерията горе>>>

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.