Следва

Големите любовни истории: Да обичаш Пабло

Сладки изкушения 5: Безглутенови бананови палачинки с орехи

Днес ви представяме една изкусителна рецепта за бананови палачинки, перфектна за летен брънч или закуска, на която можете да се насладите без капка угризение!

Food преди 5 години



Приготвянето им отнема не повече от 30 минути, а крайният резултат ще спечели сърцата на малки и големи.

Съставки:

- 2 чаши безглутеново брашно от овес
- 1 ½ чаши безглутеново стандартно брашно
- ½ чаши бадемово брашно
- 1 ½ супени лъжици сода за хляб
- 1 супена лъжица морска сол
- 1 ½ супени лъжици канела
- ¼ супена лъжица джинджифил (по избор)
- 2 средно големи узрели банани
- 3 супени лъжици разтопено кокосово масло
- 1 ½ ванилов екстракт
- 2 ½ супени лъжици кленов сироп
- 2 ¼ чаши обезмаслено мляко
- ¾ чаши нарязани орехи
- ¼ безглутенови овесени ядки

По избор да се сервира с:

- Веган масло
- Гранола
- Нарязан кокос
- Нарязан банан
- Кленов сироп

Рецепта:

1. В голяма купа смесете брашното от овес, безглутеновото брашно, бадемовото брашно, содата за хляб, солта, канелата и джинджифила (по избор). Разбъркайте до получаване на еднородна смес и оставете настрана.
2. В отделна купа, намачкайте бананите. Добавете разтопеното кокосово масло, ванилията, кленовия сироп и млякото и разбъркайте. Ако кокосовото масло се втвърди, разтопете го отново в микровълнова.
3. Добавете течните съставки към твърдите и разбъркайте всичко заедно. След това добавете нарязаните орехи и овес и нежно разбъркайте докато не се смеси всичко. Сместа трябва да е твърда, но да може да се излее.
4. Нагрейте голям тиган и нежно го натъркайте с кокосово масло.
5. Когато се загрее, изсипете 1/4 - 1/3 от сместа в тигана. Гответе докато повърхността на палачинките не стане на мехурчета, а краищата не изсъхнат. Внимателно обръщайте палачинките и гответе докато не хванат кафяв загар от долната страна.
6. Прехвърлете готовите палачинки в хартия за печене и оставете да престоят в затоплена фурна докато всички не станат готови. Продължете на готвите докато не свърши цялата смес – около 14-16 палачинки.
7.
Палачинките са вкусни и без допълнения, но ако се добави веган масло или фъстъчено масло, нарязани банани, кокос и кленов сироп, стават още по- неустоими. Ако останат палачинки, приберете ги, разделяйки ги една от друга с хартия. Можете да ги запазите до 4 дни в хладилник, или месец в камера. Притопляйте ги в тостер или фурна.


 

More Food