Marionetten и Моцартовата

Marionetten и Моцартовата "Вълшебна флейта" в RIU Pravets

Увлекателна симбиоза на уникални музикално-сценични постановки, иновативни жанрово разнообразни продукции и класическа музика...

Имаме си едно любимо място на точно 70 километра от градската суматоха и претенциозност, за което във всеки един момент сме готови да загърбим шума на големия град, досущ както в края на XVIII век музикалният свят се отърсва от натруфения бароков стил, за да погледне към изчистената линия на древногръцкото изкуство и да сложи начало на Класицизма, а непринудената красота на природата да открие своя заслужен израз в музиката. Повече от специален повод "принуждава" и нас да се отърсим от ненужните проблеми и предмети на ежедневието и да се отправим към непринуденото спокойствие на малкия си Рай - RIU Pravets Resort.

Поемаме с отворени сетива, следейки линията на плавния преход от претруфения бароков стил към непретенциозното усещане на Класицизма. Аристокрацията иззема ролята на църквата като покровителка на музиката - ненужните мисли бавно напускат съзнанието ни, за да освободят място за предстоящите ни далеч по-красиви емоции. Строгите композиционни канони, съществуващи през Барока, отстъпват пред по-свободния музикален стил - план-графикът за работния ден заменяме с любимото разлюляно безвремие.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.