Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 09.07 - 15.07

Питахме мъжете: СЕЛФИТАТА, гадни или не?

Strike a pose...

All About Life преди 5 години

Селфи (англ. selfie) е автопортретна снимка, правена най-често с цифров фотоапарат или мобилен телефон. Такива снимки са тясно свързани със социалните мрежи, като на тях може да бъде само снимащият (се) или той заедно с придружаваща го група хора, които също да хване в кадър. Нерядко се срещат и снимки, направени срещу огледална повърхност. Първата документирана „селфи“ снимка е направена от химика и металург Робърт Корнелиус през 1839 година, която се счита и за най-ранния запазен американски портрет, Wikipedia за селфито.



Селфито отдавна си е жива епидемия, дебне от всеки ъгъл и от всеки профил в социалната мрежа. Психологически подобна снимка показва, че имаш нужда да бъдеш оценен, че искаш да се харесваш и желаеш да си докажеш за колко симпатичен те намират хората. Като тук с пълна сила важи - колкото повече, толкова повече.



И все пак, дори и свръх естетично издържано и "постнато" в ама най-точния момент, има една специфика в този вид автоизображения с произход на перчене, която предразполага към омръзването му, при това с тенденцията към безвъзвратно омръзване.

Ние определено все повече се дразним от силните половинки с duck face на Щрак, аморе, на портрет. Щото е кофти, демоде и направо непривлекателно, ако се задълбочиш, основно заради момента с нарцисизма. 



Ние мислим така, какво обаче мислят момчетата? Не знаехме конкретно, затова попитахме.

Въпросът: Толкова ли е гадно, колкото изглежда, мъж да си прави селфи или все пак да продължим да го приемаме?

Отговорите, както следва:

Васил, 22г., студент
Не си падам по селфитата, особено в социалната мрежа, струва ми се неестесвено да се снимаш сам, особено за един мъж. Прекалено суетно и самовлюбено е, и, честно казано, изглежда смешно и неестествено.

Андрей, 23 г., барман
Какво искаш да кажеш с това, че мъжките селфита са тъпи? Ужасно е забавно, аз така си комуникирам с хората. И аз лично обичам да ги качвам в Instagram. Наясно съм, че изглеждат абсурдно, но е страшно смешно, това е идеята.

Лазар, 24 г., студент
Аз пращам доста селфита на приятели, но не ги качвам никъде... Има голяма разлика между селфи за приятел и селфи в социалната мрежа. Най-забавните селфита стават като си пиян. На другата сутрин виждаш как си изглеждал снощи и ти става още по-лошо...

Виктор, 22 г., барман
Ами не знам, не съм се замислял сериозно по темата. Ако си правя селфита, то е за шегата, определено не бих се опитал да си направя серия от селфита и да си избирам, както правят жените. Малко е прекален obsession-a от самия себе си.

Мишо, 22 г., студент
Аз не практикувам селфита. Според мен е доста смешно, ако се взимаш насериозно с тези неща. При жените някак идва по-естествено, мъжете не би трябвало да имаме нужда да си се любуваме толкова.

Пламен, 28 г., финансов консултант
Какво мисля за мъжките селфита ли? Всеки се снима, за да впечатли някой друг. Мисля, че в малки случай има хора, които се снимат, за да се самоудовлеторят и да заситят личното си его. Както жените, така и мъжете го правят, само че едни по-често от други. Естествено при жените аудиторията е малко по-голяма и това обяснява множеството снимки и селфита. Гледам на селфито като на една ъпдейтната и персонализирана емотиконка, защото чрез селфито най-лесно се вижда и разбира емоцията, която изпитваш. Не е лошо, стига да не се прекалява и да не се вманиачаваш.

Тодор, 30г., графичен дизайнер
Не са по-различни от женските.

Георги, 28 г., фрийлансър
Цък, гейско е!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.