Следва

Dolce & Gabbana Alta Moda

Fall 2018 Couture: Armani Privé

Скулптурен, почти царствен стил...

Runway преди 5 години

Изисканият и донякъде обран маниер на Джорджо Армани се наблюдава безпогрешно в поредната му колекция висша мода: "Скулптурен, почти царствен стил." Така се изразява самият дизайнер, а в действителност може да се каже, че колекцията наистина е повлияна от кралските събития през последните месеци - кутюр акцентите са дискретни и някак величествени едновременно, а и доста луксозни.

Колекцията е разделена на две части - първата е потопена в нежното шампанско и носи разпознаваемия Армани почерк в безупречните костюми и елегантни рокли без излишни детайли и натруфеност. Костюмите са изработени от коприна като панталоните биват сравнително свободни, наподобяващи пижама естетиката, а саката са класически и дори често без ревери.

Действието обаче се развива по съвсем различен начин във втората част на колекцията. Там централно място заема яркият цвят и по-конкретно силното розово и тюркоаз. Изобилието се наблюдава не само в палитрата, но и още материалите - перата от щраус дърпат вниманието към себе си, благодарение на своята пъстрота, но и още обеми в макси силуети...

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.