Следва

Trend report: Белият костюм

Dolce & Gabbana Alta Moda

Хамелеоните от Lago di Como...

Runway преди 5 години

As always висшата мода на Dolce & Gabbana е най-доброто от най-доброто. Този път представени насред божественото Parco Teresio Olivelli на езерото Комо, дизайните бяха носени от имена като Наоми Кебъл, Кити Спенсър, Мей Мъск, Ашли Греъм, Халима Ейдън, Хелена Кристенсен & други.

На импровизиран подиум, италианските гений на модата - Стефано Габана и Доменико Долче, традиционно събраха видни звездни личности и поклонници на марката.

И в тази колекция, съвсем очаквано, имаме от всичко по много - пера, корони, украшения, наситеност, натруфеност - все синоними за бранда.

Основният източник на вдъхновение на Долче и Габана този път е самата местност - езерото Комо, и именно заради това на голяма част от роклите са принтирани красиви пейзажи.

"Във всеки един от дизайните не се намира само една препратка, напротив, може да намериш цели 7", споделя Стефано, като обяснява, че с креативната му половинка Доменико са се опитали да си представят каква би била кутюрната им колекция, ако е направена под влиянието на марихуаната.

Кафтан в цветовете на дъгата, прегърнат от розово марабу, нежна рокля от муселин за плажа, елек с изрисувани змийски мотиви и апликирани кожи. Тотална еклектика от контемпоръри облекла...Рокли с кринолин във виолетово или смарагдово и дантелен костюм в сребристо допълниха модата mise-en-scène, сякаш дошла от другия свят.

Не си помисляйте, че и на аксесоарите не бе обърнато подобаващо внимание: слънчеви очила с пера, чанти с още повече скъпоценни камъни, обувки с подметки облицовани с трева.

Много екстравагантно, старото ново на D&G, което заема място в сърцата ни завинаги, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.