Следва

Beauty Starter: Честваме грацията на мис Хайди Клум

Take a sip of FOREVER: TriCOLLAGEN красота

The fountain of youth is real.

Beauty News преди 5 години

2018-та. Лятото. Не можем без колаген. Въпросът е кой?



И не защото той е тайната на младостта и божествената гъвкавост, а защото носи здраве и баланс. Модерната формула е единственото, на което се уповаваме. Затова търсим, и откриваме...

... което искаме, в елегантна бяла кутия с 14 дози красота в невероятен ансамбъл от топ-суровини, именувана простичко, макар и тайнствено TriCOLLAGEN. С добавеното peptide накрая.

TriCollagen Peptide е колаген-добавката за изящни коса, кожа, нокти и фини и гъвкави стави, която чакахме отдавна. Сърцата ни може да са главните виновници за това да сме живи, но колагенът, прекрасният "любовник" и най-богат протеин в човешкото тяло е, който прави костите, мускулите, кожата и сухожилията здрави, структурно и естетично.

Когато производството на колаген се забави по някаква причина - сред най-обичайните стреса и възрастта, се появяват и първите издайнически признаци на стареене, които никак никой не харесва.

Колагенните пептиди са разтворими, лесно смилаеми и силно биоактивни форми на колаген. Въпреки че не са точно същите като желатин, и двете произхождат от колаген и са протеини, произведени от аминокиселини. За да разберем по-добре какво точно са колагенни пептиди, ще започнем с обяснението какво е колагенът и как се различават колагеновите пептиди от естествения колаген.

С две думи: Колагенът е циментът, който държи всичко заедно. Той е най-важният градивен елемент на тялото и представлява около 30% от протеините в него. Колагенът е ключовият структурен протеин, който осигурява сцепление, еластичност и регенерация на всички наши съединителни тъкани, включително кожа, сухожилия, стави, хрущяли и кости. Иначе казано - "лепилото", което държи всичко заедно. Укрепва различни структури на тялото, вкл. целостта на кожата. Интересното е, че различни клетки в тъканите на тялото ни са отговорни за производството на колаген. Клетките използват специфични аминокиселини и пептиди като градивни елементи за производството на структурата на голяма колаген спирала. С течение на годините тялото естествено започва да произвежда по-малко колаген. Кожата се дехидратира и изтънява, появяват се линии, бръчки и дълбоки бразди. Костите вече са по-крехки и чупливи, ставите загубват функциите си и това води до дискомфорт, а мускулите са далеч от баланса и цялостната си мобилност.

В момента аптеките са претъпкани с продукти, от които гордо зяпа надпис "КОЛАГЕН", все пак - добавки с тази съставка в името си са най-бързо развиващата се бюти категория, но какво всъщност отличава наистина добрите?

Има 28 вида колаген в тялото, но колаген тип 1 е най-богатата форма. Различните видове колаген са по-добри за различните части на тялото ни:

Колаген тип 1  е основен градивен елемент на кожата, съставляващ 80% от дермисния й слой. Не е изненада, че най-добрите добавки с колаген съдържат главно него. За ставите пък е най-благоприятен колаген тип 2, който съставлява 50% от протеина на хрущяла. Колагенът тип 3 е важен и за здравето на кожата, косата и ноктите. Това е вторият най-богат колаген в човешката тъкан. Бебетата и децата имат много колаген тип 3, поради което кожата им е толкова мека и плътна. С напредването на възрастта, обаче, тип 3 постепенно се заменя с колаген тип 1.

Другото много важно, за което е задължително следим са Хидролизираните колагенови пептиди... Всъщност проблемът с молекулите на колагена е, че в нормалното си състояние те просто са твърде големи, за да може тялото ни да ги абсорбира ефективно, освен ако не са били хидролизирани.

Хидролизираният колаген е обработена форма на колаген, която се получава, когато колагенните влакна се раздробяват на малки колагенни вериги, известни също като "колагенни пептиди", чрез процес, известен като "хидролиза".

Клиничните проучвания показват, че колагеновите пептиди се абсорбират значително по-бързо и лесно в кръвта, проникват и остават в дермата и предизвикват производството на колаген в кожата. Има много марки, които твърдят, че техните добавки за колаген или съставител на колаген съдържат колаген или хидролизиран колаген, особено по-евтините продукти. Обикновено те не съдържат никакви хидролизирани колагенни или колагенни пептиди. Вместо това те се състоят предимно от 3 аминокиселини - глицин, пролин и хидроксипролин, които заедно представляват около 50% от общото съдържание на аминокиселини в колагенната спирална верига.

За сравнение, добавката от колаген, която съдържа "хидролизиран колаген" или "колаген пептиди", е далеч по-ефективна, защото съдържа пълна аминокиселинна последователност като колагенов пептид, който може да бъде абсорбиран и транспортиран до дермата на кожата.

Ако искате истинска добавка с колаген, която работи за вашата кожа, а и не само, потърсете такава, която съдържа хидролизиран колаген тип 1 с висока бионаличност - това е TriCollagen Peptide на FenoQ.

Хранителната добавка, разработена от шведски фармацевти, е без аналог на пазара, като носи перфектен баланс и концентрация на внимателно подбрани съставки, гарантиращи ефективни резултати. За безупречното състояние на кожата, за лъскавата и здрава коса и перфектните нокти се грижат: рибният колаген - сред най-важните белтъци за човешкото тяло, Витамин C, който подпомага образуването на естествен колаген, и биотинът, с много важна роля за поддържане нормалното състояние на косата и кожата.

Всичко това /10 000 мг колаген, хиалурон и витамини/ е удобно побрано в кокетна бяла мини бутилка /25ml/ с шикозен златист надпис
- перфектното допълнение за всяка дизайнерска дамска чанта.

Пием TriCollagen Peptide в продължение на 14 дни, 2-3 пъти в годината, за тотална безупречност. Цената му е повече от перфектна, каквито са и съставките му, 120 лева, защото за това, което дарява /приемаме, че разделено в дните от годината, ще ни струва под лев на ден/, е възможно най-ниската. Ние, повярвайте ни, сме се разтърсили тук-таме за най-добрите и най-доброто, при най-добрите условия!

А когато ТОЙ ни каже: "Господи, колко си хубава!" Шшшт... не издавайте нашата тайна, просто я намерете в аптеки Ремедиум, подбрани бюти салони, или онлайн на сайта fenoq.bg.

More Beauty News