Следва

Win it: Кой ще се радва на секси бронзов загар с Eucerin?

Granny knows BEST: Агнес

Баба ми е фаталната жена...

Food преди 5 години

След поредицата Сладки изкушения номер 1, 2, 3, 4 и 5, продължаваме на сладка тематика, но този път, както и следващите четири, крадем идеи от златната съкровищница с рецепти на Баба. Черпейки вдъхновение от кулинарния отговорник на всяка фамилия, спираме вниманието си върху един особено любим десерт на нашата кокетна Редакци, носещ примамливото име Агнес.

Винаги е по-вкусно, ако е приготвено от баба, но пък като 5 независими дами, решаваме, че изготвянето му със собствени ръце също не е чак толкова невъзможна мисия. Нужни са ни:

4 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. млени орехи
1 ч.ч. брашно
200г краве масло

Или под зоркия контрол на баба, или поне въоръжени с телефон в ръка, за да можем да я наберем във всеки един момент, когато нещо се обърка, безстрашно запрятаме ръкави и започваме:

Разбиваме маслото и пудрата захар до добиване на кремообразна текстура. Постепенно добавяме смлените орехи, брашното и четирите белтъка, които предварително сме отделили и разбили на сняг. Сместа разстиламе в предварително намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и печем 20-тина минути на 180 градуса. След като се изпече, веднага изспиваме разбитите на крем 4 жълтъка заедно с една чаена чаша пудра захар и ванилия. В този си вид се слага в леко загрята фурна, за да засъхне, но без да се пече. Сладкишът трябва да престои 24 часа, след което се реже с топъл нож (специален трик от бабината кухня) и се поднася, нарязан на малки ромбове.

Цветът на глазуарата зависи от продуктите, които решим да използваме, затова и видът й на снимките, които открихме в готварските форуми и блогове, е различен, но повярвайте ни, следвате ли рецептата, Агнес е еднакво вкусен!

More Food