Следва

Кортни К. и Доменико Д. Best Friends 4ever?

Кога ще дойде и колко силна ще е любовта? Астрологията говори, ние слушаме!

Звездно практическо ръководство…

Astro преди 5 години

„Писано е в звездите!“ – тази фраза векове наред кара светът да се преобръща за влюбените. Въпреки това, дебатът упорито си остава все същият: в звездите ли е, или в главите ни? Шекспир, Чосър, Хипократ – хора, оставили едни от най-значимите писани редове - като че ли симпатизират на идеята за съдбата като неизменна, неизбежна и предопределена за двамата влюбени – връзка, скрепена от силата на боговете, ако желаете…

Може ли някой да ни вини, че се увличаме по подобни красиви идеи, или че се уповаваме на красивата Шекспирова мисъл? Разбира се, концепцията за това, че всеки е господар на собствената си съдба, също е примамлива, но не можем да отречем и проследимия детерминизъм, както и това, че някои неща съвсем не са случайни и че нашето целеполагане, примесено с неизбежното, дава определени резултати.

Относно астрологията, може да се изкажат твърде противоположни мнения, тъй като често тя е приравнявана до обикновен календар с 12 знака, които някак повърхностно показват някакви общи състояния.

Ако все пак сте решили да се уповавате на звездите, трябва да направите това правилно. Затова днес се позоваваме на професионалния астролог Диана Браунстоун, която ни помага да разберем по-ясно тази дисциплина - можем ли да предугадим Любовта по звездите.

„Разплаквала съм големи мъже“, споделя Браунстоун от опита си с астрологичните консултации, които прави: „Ако хората знаеха колко много може да се каже само от рожденото им време и място, те просто биха полудели!“

Диана практикува астрология от края на 80-те, води лекции в Асрологическото дружество в Принстън, Ню Джърси, от нея са взимани интервюта за NBC и е говорила многократно за New Life Expo. Тя обяснява, че един от най-обезпокояващите факти в сферата на астропсихологията е, че разкрива най-личните неща за човека, най-дълбоките му рани, начина, по който се изразява, както и най-съкровените му желания. Друг интересен факт, който тя споделя е този, че повечето сегашни добри астролози са започнали като скептици в този занаят.

Според Браунстоун в основата си астрологията се върти върху идеята, че ние черпим енергия от вселената и планетите. Следвайки този принцип, Браунстоун припомня , че менструалният цикъл на жените се синхронизира по някакъв начин с фазите на Луната.
За нея е факт, че нашата околна среда има физически ефект върху нас.

Слънцето е звезда, въздействаща върху енергията ни, чувството за собствено Аз: то променя кожата ни, кара растенията да израстват и ни въздейства психологически. Не можем просто да „изрежем“ Слънцето и да кажем, че то не ни влияе. Същото е и с Луната, както и с останалите планети.

Така че, когато става въпрос за връзки и взаимоотношения, трябва ли да погледнем планетите, които ни влияят и са водещи във всичко това? Отговорът, според Браунстон, е твърдо „Да“, с една уговорка: „Само ако се сдобиете с цялата си натална карта, можете да направите меродавна прогноза.“ Само така можем да разчитаме на точни резултати. Тя обяснява, че астрологията, с която се сблъскваме всеки ден – по списанията, телевизията и интернет – е „филтрирана“ и ограничена само до нашия „слънчев знак“, познат още просто като нашия зодиакален знак. Тъкмо това е мястото, в което може да се получи объркване. „Не можеш да определиш личността на някого, изчерпвайки всичко в 12 варианта. Например, може да прочетете хороскопа за Овен (ако сте зодия Овен) и, тъй като имате пет планети в Овен, вие действително резонирате с него. Но вашият слънчев знак е само аспект от една много сложна диаграма, която включва още вашия лунен знак, нарастващия (възходящ) знак или още асцендент, вашите лунни възли и позициите на вашите планети в „домовете“, сред още друг обем от фини детайли и определящи фактори“, допълва тя.

При разглеждането на романтичните взаимоотношения и съвместимостта между двама партньори има доста елементи от „играта“, които обезателно следва да се вземат предвид. Ето какво да търсите и какво означават някои аспекти за вас и вашия любим:

Eлементите и принадлежащите им знаци: Огън (Овен, Лъв, Стрелец), Земя (Козирог, Телец, Дева), Въздух (Близнаци, Водолей, Везни).

По отношение на връзките: Съществува съвместимост между хора, които имат комплементиращи си елементи по силата на своите знаци (напр. вода, земя, вода, вода, огън, въздух, огън, огън и т.н.). Въпреки това, лунните знаци и лунните възли също трябва да се вземат предвид.

Слънчев знак: Той се определя от датата на раждане. Това е знакът, с който се идентифицирате, когато четете ежедневните си хороскопи. Например, ако сте Овен, това означава, че Слънцето преминава през съзвездието на Овен в деня и часа, в който сте се родили. Според Браунстоун, слънчевият знак категоризира чувството ни за себе си, самоличността ни и това как се изразяваме, когато се чувстваме добре и сме в стандартна среда.

По отношение на връзкитe: Съвместимостта между слънчевите знаци между двама души е показател за основен афинитет. Експертът пояснява, че като цяло знаците, които са съвместими, обикновено се разбират. Например Овен и Стрелец носят една и съща енергия – огън, което се характеризира с ентусиазъм, цел и действие. Но сходствата невинаги са фактор за привличане. Например Скорпион и Лъв биха могли да имат огромна страст помежду си, тъй като различията в природата на знаците ги прави изключително привлекателни едни за други. Когато става въпрос за запознанства, това, което допринася за голямо вълнение и страст в отношенията, е именно напрежението от разликите. Това важи с особена сила за хората, които са по-млади, например около своите 20-те. Според Браунстоун тъкмо те се радват на тази страст най-много.

Лунен знак: Определя се от позицията, в която е била Луната в точното време, в което сте се родили. Този знак отговаря за вашите инстинктивни и вътрешни нужди. Тя е представителна за майка ви, жените и емоциите в живота ви, вашето семейство и домашната ви среда.

По отношение на връзките: Съвместимостта между лунните знаци е плюс. Например, ако знакът на Луната е в Риби (вода), може да откриете, че вашите нужди са много добре разбрани от Скорпион (също вода). Когато става дума за сложни отношения, лунният знак е особено значим. „Ако познавате някого, който иска да живее с партньора си и да се установи, то лунните знаци на тези персони са съвместими, тъй като Луната е нашата инстинктивна природа и е характерна за това как постигаме нуждите си – това, което ни дава емоционален комфорт. Ако търсите дългосрочна връзка, то лунните знаци на вас и партньора ви трябва да бъдат съвместими“, твърди експертът.

Възходящ знак (или „асцендент“): Той се определя от зодиакалния знак, който е възходящ или „нарастващ“ на източния хоризонт в часа, в който сте се родили. Този знак може да бъде категоризиран и разбран като първото впечатление, което давате или първото нещо, което хората виждат, когато ви срещнат. Според Браунстоун това е вашата маска, която слагате, когато влизате в нова за вас ситуация.

По отношение на връзките: Тъй като нарастващите знаци на двама души диктуват първоначалното привличане между тях, това е една от областите, в които съвместимостта на елементите не е необходима. Всъщност, дори напрежението и противоположностите може да са плюс. Както се знае от древни времена: „Противоположностите се привличат“. Следователно, някой, който има асцендент в Козирог, може да бъде привлечен от Овен и обратно, независимо, че двата знака образуват квадратура помежду си, обичаен знак за напрежение.

Лунни възли: Те не са класифицирани като „знаци“, а са по-скоро математическите, астрономически „точки“, при които орбитата на Луната пресича еклиптиката (пътя на Слънцето върху „небесната сфера“). Определени по точната позиция на Слънцето и Луната, когато сте родени, възлите функционират по ос: има Южен възел, който според Браунстоун показва натрупването на знания и навици от вашето семейство, тези, които сами сте постигнали, както и това, което вече знаете. Северният възел е представителен за това къде отивате, защо го правите, какво искате да постигнете. Двата възела са винаги противоположни, тъй като са на една ос. Например, ако вашият Южен възел е в Рак, вашият Северен възел е в Козирог по подразбиране.

По отношение на връзките: Възлите трябва да не са в противоречие, а да са последователни и в кореспонденция. Ако те се припокриват, може пътищата ви да се пресекат. Браунстоун обяснява, че като астролог, изследващ връзките, винаги едно от нещата, на които обръща внимание, са лунните възли. Северният възел показва това, което човек се опитва да изпълни в живота си, Южният се идентифицира с връзките в миналото. Въпросните възлови точки са някак кармични и диктуват необходимото да се случи в този живот, с този партньор. С други думи – идеята за съдбата. Ромео и Жулиета например определено биха имали някои възлови съвпадения.

В заключение казваме (следвайки апела на Диана Браунстоун), че тези съвети биха помогнали, но не биха дали пълната картина на нещата. Както казахме още в началото, целостта е много важна, трябва да имате наталната си карта, за да се направят точни изводи. Когато цялата диаграма е коректно направена, можем да се доверим на това, което казва тя. Изчисленията имат за цел да предсказват, но за да стане това, трябва да бъдат обхванати всички детайли и подробности.
 

Марк Твен успява да предскаже собствената си смърт, казвайки: „Дойдох с Халеевата комета през 1835 г. Следващата година тя идва отново и очаквам да си отида с нея.“ Така и става.

С любовта нещата са идентични. Успех!

 

More Astro