Кога ще дойде и колко силна ще е любовта? Астрологията говори, ние слушаме!

Кога ще дойде и колко силна ще е любовта? Астрологията говори, ние слушаме!

Звездно практическо ръководство…

„Писано е в звездите!“ – тази фраза векове наред кара светът да се преобръща за влюбените. Въпреки това, дебатът упорито си остава все същият: в звездите ли е, или в главите ни? Шекспир, Чосър, Хипократ – хора, оставили едни от най-значимите писани редове - като че ли симпатизират на идеята за съдбата като неизменна, неизбежна и предопределена за двамата влюбени – връзка, скрепена от силата на боговете, ако желаете…

Може ли някой да ни вини, че се увличаме по подобни красиви идеи, или че се уповаваме на красивата Шекспирова мисъл? Разбира се, концепцията за това, че всеки е господар на собствената си съдба, също е примамлива, но не можем да отречем и проследимия детерминизъм, както и това, че някои неща съвсем не са случайни и че нашето целеполагане, примесено с неизбежното, дава определени резултати.

Относно астрологията, може да се изкажат твърде противоположни мнения, тъй като често тя е приравнявана до обикновен календар с 12 знака, които някак повърхностно показват някакви общи състояния.

Ако все пак сте решили да се уповавате на звездите, трябва да направите това правилно.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.