Следва

Размерът има значение, Бийбър!

IKEA обра тазгодишните Red Dot награди!

ИКЕА получи три награди RED DOT 2018 за продуктов дизайн...

All About Life преди 5 години

Шведският бранд обра цели три от наградите на един от най-мащабните конкурси за продуктов дизайн в световен мащаб, RED DOT 2018! Марката е наградена за мултифункционалната платформа за диван DELAKTIG, преносимата музикалната колекция FREKVENS и KUNGSBACKA, първата кухня на ИКЕА, направена от рециклирана дървесина и рециклирана пластмаса на годишната церемония, която се проведе този месец в Есен, Германия.

Колекцията FREKVENS е вдъхновена от същественото място, което заема музиката в живота на младите хора. Именно поради тази причина ИКЕА проектира нови решения за забавление, заедно с базирана в Стокхолм компания за потребителска електроника, съставена от инженери и компютърни програмисти с интересно влечение към дизайна. Звуковата част от колекцията работи с Bluetooth® технология и включва всичко, което е необходимо за страхотно парти - колони, осветителна система и грамофон.


 DELAKTIG

Компанията получи награда и за кухнята KUNGSBACKA, която въплъщава идеята за устойчивост и е важна стъпка в даването на нов живот на отпадъчните материали и използването им като ресурс. Стилните матово-черни плотове са изработени от рециклирана дървесина и покрити с пластмасово фолио, направено от рециклирани PET бутилки.


 FREKVENS

„Трябва да се научим да използваме по-добре ресурсите на планетата по интелигентен начин. Нашата амбиция е да увеличим дела на рециклираните
материали в нашите продукти.“
– сподели Анна Гранат, разработчик на продукти в IKEA.


 KUNGSBACKA

Колаборацията на ИКЕА с дизайнера Том Диксън DELAKTIG също получи признание от Red Dot 2018. Дизайнът на уникалната по рода си платформа за диван цели 3 неща: да индустриализира дивана,да предизвиква традиционните производствени методи и да проучи нови материали. Вътрешността на платформата DELAKTIG е направена от екструдиран алуминиев профил, състоящ се от най-малко 50% рециклиран материал.

"DELAKTIG може изцяло да се персонализира и е направена така, че да отговаря на нуждите на много хора, където и да се намират.“ – заяви Джейм Фътчър, творчески директор на ИКЕА.

Тази година бяха получени изявления от 59 страни и въведените продукти бяха оценени индивидуално от независимо и международно жури от експерти. Наградите Red Dot са едни от най-големите световни продуктови конкурси.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.