Следва

It shopping list: Нека да е лято

Стил урок на седмицата: Пети, пръсти, пети

Едни от най-мразените в света на модата обувки - джапанките, официално правят своето завръщане на дизайнерския подиум и улицата.

All fashion преди 5 години

Дефилетата за Пролет/Лято 2018-та заявиха категорично възраждането й, а сега, в разгара на лятото, е време да видим и реалното й приложение в гардеробите на модните момичета.

Като основоположници на тенденцията идват имената на Michael Kors, Dion Lee, Marc Jacobs и Collina Strada, а предложенията, които отправят биват разположени във всички възможни стилистични посоки. Подчертано 90-тарски като естетика, джапанките трудно могат да избягат от първоначалния си силует, макар и да наблюдаваме опитите в тази посока на Mary Katrantzou и Marc Jacobs, които щедро декорират своите модели с кристали и 3D апликации, но и ги потапят в ярки цветове. Ако оставим тези примери настрана обаче, автентичният вид на джапанката, нагледно показан тук от Michael Kors, бива сравнително добре приветстван в настоящия моден сезон.

Черпим вдъхновение не само от котешката пътечка, но и още улицата, където нагледно бива илюстриран най-добрият маниер за носене на обувката. А това е в комбинация с вечерна визия, където богатите пайети или съблазнителната коприна добиват ново и особено смело звучене, достойно за адмирации и дори подражание. Освен нахалния fashion-forward подход, който не би се понравил на всеки, налице е и лежерната морска естетика, в която ефирната рокля-риза бива чудесно комплиментирана от един такъв чифт>>>

More All fashion