Следва

Няма шанс за любовта от Чавдар Гюзелев

Йоана Буковска с награда от Международния кинофестивал

Йоана Буковска взе наградата за главна женска роля на 12 Международен филмов фестивал в Бердянск, Украйна....

Movies & TV преди 14 години

Йоана Буковска взе наградата за главна женска роля на 12 Международен филмов фестивал в Бердянск, Украйна.
Актрисата беше отличена за ролята си на учителката по френски г-жа Нели Кодева от филма на Дочо Боджаков „Моето мъничко нищо”.

На фестивала взеха участие 21 филма от 18 държави, сред които Русия, САЩ, Канада, Израел, Италия, Испания, Чехия, Турция, Норвегия, Солвения, но нашият филм явно доста е впечатлил журито.

Филмът на Дочо Боджаков е разказ за невъзможността на човека да съчетае постигането на доброто с опазването на доброто. Надникване в свят, където любовта е подменена от ниските човешки страсти. Свят на страх и на богатство, на насилие и на лъжа, на физическа сила и духовна слабост.

Малко за сюжета на филма
Младата учителка по френски Нели Кодева и маститият “бизнесмен на годината” Коста Кейкенов кръстосват случайно пътищата си. Водейки задочна битка за своето лично право, двамата отключват духа на злото в себе си и с общи усилия погубват един човешки живот.

„Моето мъничко нищо” е носител на специалната награда на журито от XV международен филмов фестивал „Любовта е лудост” във Варна, 2007 г., както и I награда в раздел „Игрални филми” на Евразийския международен филмов фестивал в Москва, ноември 2008 г.
 

 

 

More from View Sofia

More Movies & TV