Следва

Изложба "Белег" на Ина Дамянова

Няма шанс за любовта от Чавдар Гюзелев

Илюстратор, сценограф, фотограф, графичен дизайнер Чавдар Гюзелев е от онези универсални артисти, които...

Events преди 14 години

Илюстратор, сценограф, фотограф, графичен дизайнер Чавдар Гюзелев е от онези универсални артисти, които умело поддържат баланса между класическа традиционна култура и съвременна визия. Новата му серия от близо 25 рисунки с пастел е поредното доказателство за това.

Цикълът е наречен общо „Няма шанс за любовта”, макар че по всичко личи романтичното настроение на неговия автор. Самотни, отнесени персонажи обитават странен геометричен свят с безразборно разпилени правоъгълници, кълба и неземна растителност. Всички те изглеждат като загубени герои в един разказ за любовта, чиито край невинаги е щастлив, сякаш се борят да сглобят наново фрагментите от архитектурния безпорядък наоколо.

Унифицирани в големия формат и драматичния фон на черната хартия, върху която са направени, рисунките на Чавдар Гюзелев са като епизоди от нечия странна сюрреалистична биография.

Чавдар Гюзелев е роден през 1961 г. в София. Завършил е Художествена академия, специалност Илюстрация. Работи в областта на график дизайна. Сътрудничил е на списания като Vogue, Vanity Fair, Max и други. Занимава се с илюстрация и оформление на книги и периодични издания, като сп. Християнство и култура, в. Гласове, сп. Джентълмен, и др.

17 септември, четвъртък,
19.00 часа,
Галерия Върхове
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?