Следва

Girl of Now Shine: Изящество във фино стъкло

#FEARLESS BEAUTY: Маги Сидерова

Хубава жена...

Hair преди 5 години



Хубава жена, ориентирана към бъдещето - Маги Сидерова. Отворена, усмихната, в прекрасна форма, ние, ръка за ръка с партньорите ни от Moroccanoil, днес я провокираме в един разказ за живота, красотата, силата, оптимизма, женствеността.

Идеята е да се провокираме по малко всеки ден, на крачка встрани от зоната си на комфорт, така, както я интерпретира приключението  #Fearless beauty, в което вече се срещнахме с други две прекрасни жени - Ирена и Сани





Трета за щастие в поредицата е the wild&free Маги Сидерова. С буйни къдрави коси, тяло на superwoman и вдъхновяваща feаrless beаuty, тя знае много за спорта, тонуса и красотата. Вижте:

V.S.: Значи разбираме се: сваляш Balenciaga-те /маратонките на Маги/ и ни ги даваш! Какво ти даваме в замяна?
М.:
Просто ви ги подарявам! Не искам нищо в замяна, аз обичам да правя подаръци, не сте казали, не съм ви ги дала!



V.S.: Фантастична спортна тонизирана фигура имаш, момиче! Как, от кога?
M.: 
Oт една година тренирам редовно, запалих се по тренировките в Португалия. Там срещнах една от най-добрите техни състезателки по фитнес бикини - Анна Фрейтъш. Тя ме мотивира и промени целият ми начин на тренировка, мислене, хранителен режим, всичко. Аз й обещах, че като се върна в България, няма да я прецакам и така и стана, продължих с тренировките усърдно.

V.S.: Мързеливи сме, но така като те гледаме, моменталически искаме да започнем да спортуваме. Три основни мотива?
M.:
Трябва да идва от теб, това е въпрос на личен избор. Може някой да те нахъса да видиш нечии постижения и те да те подтикнат да го направиш, но обикновено това става за седмица-две и след това се връщаш отново в твоя ритъм. Мотивацията, истинската мотивация е самият ти да го пожелаеш и да узрееш за това, да искаш да промениш тялото си, начина си на живот, ако не го харесваш, но това е въпрос избор. За да се случат нещата, човек просто трябва да узрее за това.



Ако трябва да ги формулирам като мотивация, ето нещо, което е познато - здрав дух, здраво тяло и съчетание с перфектна усмивка през деня, защото, след излизане от залата, след тренировка, човек се чувства изключително тонизиран, на мен лично усмивката не ми слиза от лицето, когато съм тренирала, чувствам се много по-добре.

V.S.: Чувстваш се Wild&Free в моментите, когато...?
M.:
Аз съм си дива и свободна по душа, но всъщност така се чувствам, когато успявам да постигна нещата, които съм си поставила като цел или които много съм искала, тогава изпитвам истински feeling.

V.S.: Увереност намираш в?
M.:
В днешна дата увереност намирам само в себе си. В себе си, в моите сили, в моя дух, ако те не ме предадат, значи много дълго време ще съм уверена.

V.S.: А вдъхновение?
M.:
Вдъхновение намирам в малките неща, малките жестове, усмивката, в готин комплимент, мила дума, някакви такива - съвсем простички неща. Вдъхновение има във всичко, което правим и ако сме достатъчно земни и истински да се радваме на малките неща, вдъхновението може да идва отвсякъде, да ни залива, даже да ни отнесе.

V.S.: Кога се чувстваш най-красива?
M.:
Най-интерсното е, че най-красива се чувствам сутрин, защото започва нов ден и предстоят нови предизвикателства. Аз обичам да се наспивам, лягам си рано, и когато стана, се събуждам свежа и това е времето, в което най-много се харесвам. Също така изключително красива се чувствам когато успея да си "извия" ръцете в залата и направя два пъти по-тежка тренировка и по този начин откачам сама по себе си от това, което правя, и всяко такова постижение ме кара да се чувствам красива.

V.S.: Страх ли те е от нещо?
M.:
Страхувам се от неизвестното и от лицемерни хора. Това е нещото, от което се страхувам най-много.



V.S.: Какво те прави безстрашна?
M.:
Безстрашна съм, когато знам, че всичките ми близки хора, които обичам са живи, здрави и са добре.

V.S.: Зоната ти на комфорт се ограничава от?
M.:
Аз самата обичам да прескачам зоната си на комфорт и да излизам от нея, защото това си е един вид предизвикателство, а човек не се ли изправя пред предизвикателства, животът му е скучен. Така че, нямам зона на комфорт, постоянно я прескачам.

V.S.: За сметка на това няма никакви ограничения в порива ти към...?
M.:
Към любопитството, от гледна точка на това, че постоянно искам нещо ново да науча, да опитам, не обичам да разполагам с обичайното и добре познатото старо.

V.S.: Последното нещо, което направи, с което се гордеш?
M.:
Интериора и дизайна на нашето ново жилище. Направих го с много голямо желание и с много голям усет. Смятам, че съм добра в тази област, дори да звучи нескромно, нещата ми се получават добре, много съм горда от резултата.

V.S.: Косата е фокусът на женствеността от незапомнени времена. В днешния момент как дефинираш понятието красива коса? Как го постигаш ти лично?
M.:
Като се каже красива коса си представям ефирна, мека, здрава, жизнена, с много хубави движения, и разбира се, дълга поне до раменете, аз харесвам дългите коси, там е женствеността на една дама. Къдравата коса е благодат и тъй като моята е къдрава по рождение, е много по-лесна за поддръжка и не полагам особено големи усилия за прически през деня, освен ако не е свързано с медийни ангажименти и с моята работа.  През останалото време ходя къдрава, натурална, каквато съм в действиетелност.

V.S.: Продуктът, който препоръчваш от личен опит за грижа към косата?
M.:
Навремето ползвах изключително много козметика. Постоянно експериментирам, но сменям на всеки три месеца, като сега специално препоръчвам сериите за къдрици и възстановяване на Moroccanoil. Изключително доволна съм от иновативната формула, изключително добре пасва на къдрава коса. Горещо препоръчвам.



V.S.: Какво за теб е #fearless beauty?
M.: 
Тази красота, за която полагаме грижи, но с мярка.

V.S.: Бюти ритуала, който не пропускаш?
M.:
Маската за коса! Винаги си правя маска за коса, пия кафе и стоя по-дълго време отколкото пише на опаковката, това е задължително при мен, не спазвам времето на опаковката!

V.S.: Обичаш ли да експериментираш с визията си?
М.:
Не съм много по експериментите с визията, макар че, като прехвърлих 35 години, като че ли станах по-смела, смених си цвета, сега даже косата ми е по-светла отколкото съм си мислела, че ще бъде, може би времето ме промени и сега експериментирам с външността си повече отпреди, но не стигам до крайности.

V.S.: От мама научи?
M.:
Краставици под очите и пакетче чай от лайка, като тампончета под очите, за това да няма една жена тъмни кръгове и сенки.

V.S.: Твоите кафеви очи днес ще запомнят?
M.:
Моите кафяви очи днес ще запомнят само хубавите моменти, аз имам избирателната способност да помня само хубавите неща, не съм злопаметна и не тая никакви лоши чувства в себе си, така че очите ми помнят само красивите неща и са отворени само за красиви неща.



V.S.: А мечтаят да видят утре?
M.:
Всяка сутрин се будя изключително оптимистично настроена, така че, отваряйки си очите, очаквам да се случват само такива. Трупането на негативна енергия не е ок за никой.

V.S.: Един искрен съвет от теб?
M.:
Да се радваме на абсолютно всеки ден, който е истинска привилегия да го живеем, да сме здрави и да се наслаждаваме и да черпим от живота с максимални сили, защото имаме само днес! Вчера е минало, утре е бъдеще и не се знае дали ще се случи нещо в този ден, никой не знае какво го очаква, разполагаме с днешня ден и трябва да го живеем на макс!
 

More Hair