Следва

Baby on Board: Карди Би се изгаври с името на детето си

Големите любовни истории: Виктория и Дейвид Бекъм, 23 години приказка

"Кралските" особи на британския хайлайф... и любов, каквато искаме и за себе си...

Love преди 1 година

По случай 23-та годишнината от сватбата им, днес посвещаваме рубриката "Големите любовни истории" на една от най-иконичните бизнес звездни двойки, извор на години лайфстайл вдъхновение, прекрасна енергия, хармоничен стил (което почти винаги е маркер за хубава любов), обичливо семейство, красиви деца, каквото пожелаете...


Posh + Becks в 65 иконични кадъра


От Пош Спайс до световноизвестен моден дизайнер, и от капитан на английския национален футболен отбор до фешън икона, вече две десетилетия плюс три Дейвид и Виктория Бекъм споделят звездния си път, градейки кариера, семейство и бранд за милиони. Историята на запознанството им е приказка за любовта от пръв поглед от световна класа. В писмо до младото си Аз, публикувано във Vogue, Виктория си припомня вечерта на първата им среща: "Любовта от пръв поглед съществува и е много вероятно да ви се случи в ложата на Манчестър Юнайтед - особено ако сте леко пияни и някои детайли са ви леко замъглени. В този момент повечето футболисти стояха на бара и пиеха с приятелите си, но аз забелязах Дейвид, който стои острани със семейството си. (На този етап той дори не е особено важен в отбора - тя си по-известната от двамата). Забелязах колко сладка усмивка има. Аз също много държа на семейството си, така че си помислих само - "Колко си приличаме!" Той поиска номера ми. Още си пази билета за мача Лондон-Манчестър, а той пази самолетния билет, на който Виктория му пише своите координати."


Галерия: Виктория Бекъм на мачове, 12:0 за Пош Спайс


За Дейвид, любовта от пръв поглед е факт още преди първата им среща. Футболната звезда разпознава Виктория като "единствената“ всеки път, в който попада на видеа и концерти на Спайс Гърлс по телевизията и заявява на свой приятел: "Виждаш ли момичето с късата черна рокля? Ще се оженя за нея“. Виктория допълва изказването на Бекъм: "Беше истинска любов от пръв поглед. Казвал ми е, че когато се е прибрал след първата ни среща, е записал телефонния ми номер на няколко други места, за да не го изгуби.“

След историята с "погледа и билета" Дейвид и Виктория започват връзката си в тайна. Вечерните им срещи представляват следното: паркират синьото си BMW зад кръчма Harvester и се целуват в тъмнина (въпреки че според разказите на Виктория тя не се съгласява на физическа близост това до четвъртата среща). В интервю Дейвид споделя: "Нейният мениджър [Саймън Фулър] искаше да запазим всичко в тайна, така че просто седяхме на паркинга и си говорихме... Взех я и седяхме на паркинга на Harvester. Използвахме времето просто, разбира се, да се целувме и да си говорим..." 

Предложението за брак от негова страна не е кой знае каква изненада. Съобщава се, че Виктория е описала на Дейвид как изглежда нейният мечтан пръстен и той е поръчал спеиалната му изработка. След това двамата се настаняват в хотел, вечерят и пият шампанско. Виктория казва: "Седяхме по халати, когато Дейвид извади пръстена, падна на едно коляно и каза: "Ще се омъжиш ли за мен, Виктория?" Класическо. ОБАЧЕ - Виктория също му предлага брак. В момента, в който той пада на коляно по халат, тя вече му е купила златен пръстен с диаманти от Van Cleef & Arpels за 50 хиляди паунда, защото се е готвила да му предложи... След като приема, тя изважда неговия пръстен и казва: "Не забравяй - Girl Power: ще се ожениш ли за мен?“ (във връзка с фразата, популяризирана от Spice Girls, разбира се). Излишно е да казваме, че и двамата казват "да“. След като споделят новината със семейството и приятелите си, те насрочват пресконференция.

Дейвид и Виктория сключват брак на 4 юли 1999 г. в готическия дворец Лътрълстоун, Дъблин и в интимна атмосфера от само 29 човека. На красивото събитие техният син Бруклин, който тогава е на три месеца, играе ролята на носител на пръстена, а сватбата си има тема: "Робин Худ", цената на всичко е над 800 хиляди долара (днешни 1.2 милиона). Виктория Адамс (Бекъм to be) казва "Да!" в сияеща custom-made рокля Vera Wang - сатенена, с корсет и в унисон с белия костюм на любимия, допълнена с персонализирана тиара, изработена от бижутера Слим Барет, и огърлица с разпятие, подарена й от Дейвид. След първия им танц като женена двойка под мелодията на "It had to be you“, младоженците разрязват тортата, облечени в matching в царско лилаво, нейната рокля е от Antonio Berardi. The couple that dresses together…

Двадесет години, стотици фотосесии, matching outfits, четири деца и един фешън бранд по-късно, любовта към фамилните ценности на семейство Бекъм все още е изтъквана и от двамата като основен приоритет. На въпроса каква е тайната за дълъг и щастлив брак, Дейвид споделя, че е важно да "вярват в преценката на другя“ и че "няма значение какво казват хората“. Виктория пък мисли, че семейството трябва да е на най-преден план: "Винаги намираме време един за друг като двойка, както и като семейство. Дейвид и аз нямаме какво да доказваме пред себе си или пред хората. Обичаме се, грижим се един за друг и сме силни заедно като партньори и като родители“.


Тайната на щастливия брак, Вики Бекъм по темата


Синхронизираните тоалети всъщност са подписът на тази известна двойка. В интервю за The Tonight Show през октомври 2021 г. Виктория обясни: "Просто изглеждаше като наистина добра идея по онова време, разбирате ли? Наистина беше така. Мисля, че бяхме много наивни. Не знаехме нищо за мода. Просто се забавлявахме с това, което, честно казано, донякъде трябваше да бъде такова. Обожавахме да се обличаме еднакво." На годишнината от сватбата им миналата година Дейвид публикува в Instagram: "22 години по-късно, пак съвпадащи тоалети. Честита годишнина, обичам те толкова много и ти благодаря, че ме дари с нашите невероятни деца, за да можем всички да носим едно и също“, заедно с поредица от снимки на някои от техните най-запомнящи се съвпадащи моменти.


Ботокс в челото, пластика на бузите и прочее операциите на Дейвид и Виктория Бекъм


Професионалният път на Виктория от поп певица в една от най-успешните girl банди в света до уважаван моден дизайнер е застлан с амбиция и воля, въпреки скептицизмът, който съпътства първоначалните й стъпки в модната индустрия. Още с първата си колекция от десет рокли, представена с малко събитие в Уолдорф Хотел, Ню Йорк, тя печели благосклонността на шепата модни редактори, пред които се случва презентацията. Сара Бейли, навремето редактор в Harper’s Bazaar, споделя: "Беше прекрасна презентация, а Виктория - изключително сладка и смирена. Говореше за роклите с такава невероятна увереност, че почти усещахме как сърцата ни се разтапят. Прогресът от този момент нататък е последователен и впечатляващ.“ Четете още: The perfect show finale: Поклонът на Виктория Бекъм /през годините/


Съветите за успех на Виктория Бекъм


Дейвид от своя страна минава през собствена професионална еволюция - всички се запознаваме с него като страхотно талантлива футболна звезда, в последствие като хуманист, филантроп и модна икона, известната Мариан Залцман, която "изобретява" термина метросексуален мъж, има предвид на първо място именно Дейвид Бекъм. През първата година след официалното прекратяване на футболната му кариера, рекламните сделки и собствени модни проекти носят на г-н Бекъм печалба от над 75 милиона долара. Като посланик на UNICEF и член-основател на Malaria No More UK Leadership Council, той подкрепя активно и едновременно 25 благотворителни каузи.

Дейвид и Виктория обожават да се "обиждат", закачат и смеят един на друг в социалните мрежи, особено що се отнася до външен вид и стил, пеене, факта, че тя е по-възрастна от него и т.н. Примерите са хиляди - само прекарайте малко време в профилите им - но любимите са ни: "Аз съм много чистоплътен, а тя не е", Дейвид Бекъм за някои несходства с Вики & Дейвид Бекъм оприличи Виктория на Рос от "Приятели"Дейвид Бекъм по дупе! Вики се похвали с прелестите на любимия!

Истината е, че всичко помежду им е перфектно, освен през 2003-та, когато се появяват слухове, че Дейвид изневерява на Виктория с личната си асистентка Ребека Лоос. Слуховете тръгват, когато двамата са забелязани ка напускат нощен клуб в Мадрид заедно и да се отправят към хотела му. Братът на Ребека каза пред Mail Online, че тя е потвърдила слуха пред него, но Дейвид нарича всичко това "абсурдно“, казвайки: "Простатата истина е, че имам много щастлив брак. Имам прекрасна съпруга и две много специални деца. Няма нито една трета страна, която може да промени тези факти."

И така до днес - двамата си разделят домакинските задължения у дома, празнуват почитно всяка следващата година любовта си, той има няколко татуировки, посветени само на нея (а тя мрази голяма част от татусуте му), добри семейни приятели са с много звездни двойки, включително херцозите на Кеймбридж и Съсекс (четете още: BFFs: Вики Бекъм декорира дома на Меган & Хари?), през 2017-та подновяват клетвите си, патентоват имената на четирите си деца, имат три великолепни кокер шпаниола - Сейдж, Олив и Фиг (в превод Салвия, Маслина и Смокиня), мечтаем за същото... 

За да отбележи повода тази година, Виктория постна в Инстаграм снимка с ужасно сладко описание: "Всички казваха, че той не е забавен, че никога не се усмихвам, че връзката ни няма да продължи“, пише тя. "Днес празнуваме 23 години брак. Дейвид, ти си моето всичко, обичам те много!”.

Той от своя страна сподели клип от отдавнашно телевизионно интервю със Саша Барон Коен, в който Али Г. Коен пита: "Were you into the Spice Girls beforehand?"; Дейвид отговаря: "No, but I was into Posh". Дейвид публикува също снимка на тях като млада двойка на story с надпис „23 години днес“.

Пък дано се случи и на други! Повече други, имаме предвид.

More Love