Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 16.07 - 22.07

Granny knows BEST: Пирожки

Баба знае най-добре...

Food преди 5 години

Както може би сте забелязвали, сред любимите ми бабини рецепти преобладават тези с висока калоричност и по-възможност тези със задължителното присъствието на тесто. Както агнес и солените кифлички, така и днешните пирожки, отговарят напълно на изискванията ми, така че няма защо да губим време - пристъпваме направо към рецептата>>>

Необходими са ни:

1 яйце.
1 жълтък.
150 мл прясно мляко
150 г гъсто кисело мляко
3 с.л. олио .
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
7 г суха мая
500 г брашно

За плънката:

150 г сирене
1 белтък

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното и към него добавете солта и сухата мая. Отделно разбийте яйцето и жълтъка, добавете и прясното мляко, олиото, захарта и разбъркайте.

Добавете сместа при брашното и замесете меко тесто, ако е нужно добавете брашно.

Поставете тестото в леко набрашнена торбичка и я завържете. Поставете торбичката в хладилник за час.

Върху набрашнен плот разточете тестото (без да премесвате) на кора с дебелина 1 см. Намажете кората с вода с помощта на четка и нарежете на еднакви квадрати.

Смесете настърганото на ситно сирене и добавете белтъка, разбъркайте до еднородна смес.

С чаена лъжичка поставете от плънката върху всеки квадрат тесто и навийте на руло, старайте се да залепнат добре, за да не се разтварят при пържене.

В тесен и дълбок съд нагрейте около 3 пръста олио, намалете огъня на слабо и поставете оформените пирожки в него (по 4-5 броя).

Пържите за около 3-4 минути всяка от всички страни. Готовите пирожки поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.

Хрупкави отвън, меки и пухкави отвътре! Voila!

More Food