Следва

Спортът за един влюбен свят: Бриджит и Емануел Макрон и финалът снощи

Ennis House - маиският шедьовър в Калифорния

Дизайнът на имота е вдъхновен от древните Маиски храмове...

All About Life преди 5 години

Оценено на $23 милиона след обстойната си реставрация, имението Енис е увековечено в холивудски продукции като хитовата научна фантастика Блейд Рънър.

Къщата е построена през 1924-та по поръчка на Чарлс и Мейбъл Енис, а през 1971-ва е вписана в Националния регистър за исторически локации като една от малкото вдъхновени от маиската цивилизация постройки в Южна Калифорния.

Енис е разположена в квартала Los Feliz в Лос Анджелис и се характеризира с текстилния си дизайн, изграден от 27 000 взаимно свързани бетонни плочи и декориран с орнаментален релеф. Величествен на размер -  511m²  – дизайнът на имота е вдъхновен от древните Маиски храмове с шахматно разположени тераси и увити коридори и дворове.



След щетите, които претърпява по време на земетресението Нортбридж през 1994-та, тристайното имение в Лос Анджелис попада в списъка на „най-застрашениете имоти“ за няколко години. Претърпява частична реставрация през 2007-ма преди бизмесменът милиардер Рон Бъркъл да го купи през 2011-та за $4.5 милиона.

Реставрацията, която извършва Бъркъл, е оценена на около 17 милиона долара. Възкресеният интериорен дизайн, проектиран от Франк Лойд Райт, се състои от бетонни колони с релефни форми, възвишени тавани, подкрепяни от дървени греди, витражни прозорци и мозаечни стени.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 16 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 16 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.