Ennis House - маиският шедьовър в Калифорния

Ennis House - маиският шедьовър в Калифорния

Дизайнът на имота е вдъхновен от древните Маиски храмове...

Оценено на $23 милиона след обстойната си реставрация, имението Енис е увековечено в холивудски продукции като хитовата научна фантастика Блейд Рънър.

Къщата е построена през 1924-та по поръчка на Чарлс и Мейбъл Енис, а през 1971-ва е вписана в Националния регистър за исторически локации като една от малкото вдъхновени от маиската цивилизация постройки в Южна Калифорния.

Енис е разположена в квартала Los Feliz в Лос Анджелис и се характеризира с текстилния си дизайн, изграден от 27 000 взаимно свързани бетонни плочи и декориран с орнаментален релеф. Величествен на размер -  511m²  – дизайнът на имота е вдъхновен от древните Маиски храмове с шахматно разположени тераси и увити коридори и дворове.След щетите, които претърпява по време на земетресението Нортбридж през 1994-та, тристайното имение в Лос Анджелис попада в списъка на „най-застрашениете имоти“ за няколко години. Претърпява частична реставрация през 2007-ма преди бизмесменът милиардер Рон Бъркъл да го купи през 2011-та за $4.5 милиона.

Реставрацията, която извършва Бъркъл, е оценена на около 17 милиона долара. Възкресеният интериорен дизайн, проектиран от Франк Лойд Райт, се състои от бетонни колони с релефни форми, възвишени тавани, подкрепяни от дървени греди, витражни прозорци и мозаечни стени.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia