Следва

The Future is Female: Дами зад волана!

Лесни рецепти от Деница Костадинова: №1 - мини патладжанени пици

Happiness is homemade! 

Food преди 5 години

Тази седмица сме решили да сме щастливи всеки ден и за целта се посвещаваме на бързата, лесна и много вкусна домашна храна!



Наш съмишленик и chef гост е прекрасната Деница, която вече познавате от "тайната" ни UNprivate dinner. Заедно с нея, всеки ден - стартирайки от днес, та чак до петък, ще нищим лесни рецепти, които, според Дени: "са подходящи както за спокойна семейна вечеря, така и за приятелска компания на вино".

Днес готвим рецепта номер 1:
Мини патладжанени пици

С:
Патладжан, пресни гъби печурки или други по желание, чери домати, моцарела, прясна мащерка, доматена салса, сол, пипер и зехтин.



Така: Нарязаните на кръгчета патладжани се осоляват и оставят настрана, за да се отцеди водата. Подреждат се върху хартия за печене без да се застъпват. Върху всеки кръг се намазва лъжица доматена салса, овкусена със зехтин и сол. Следват тънко нарязаните гъби, чери домат на четвъртинки, накъсана на ситно биволска моцарела и прясна мащерка. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Хубавото е, че са еднакво вкусни и топли, и охладени.


Bon Apetit и до утре!


 

More Food