Следва

„Морски обеди” от Уилям Голдинг с ново луксозно издание

DISCOVERY проследява историята на тайландския футболен отбор

Едночасовият филм „Спасяването на децата от тайландската пещера“ ще бъде излъчен в неделя, 22 юли от 21:00 ч. по Discovery Channel...

Movies & TV преди 5 години

От момента, в който тъжната новина, че 12 тайландски футболисти и 25 годишният им треньор са заседнали в пещерен комплекс близо до границата с Мианмар, светът следи всеки детайл по спасителната и възстановителна операция. За повече от две седмици, фактите за това как групата се е озовала в пещерата и последващата организацията на спасители по цял свят е доказателство за силата на човешкия дух. В същото време, неочакваната и трагична смърт на един от спасителните водолази, подчерта още повече сериозността на ситуацията.

Но с всяко извадено дете, остават много въпроси. Защо са били там? Как са оцелели близо 2 седмици без храна и без да могат да плуват? Какво ще бъде психическото и физическото им състояние след това преживяване? Какво ще коства спасяването на групата от тази коварна пещера, и защо уникалната геология на пещерата се оказа толкова предизвикателна? „Спасяването на децата от тайландската пещера“ ще бъде първият документален филм, който ще разгърне и разгледа от всички ъгли тази невероятна спасителна операция.

Продуциран съвместно с ITN Productions, филмът на Discovery „Спасяването на децата от тайландската пещера“ разкрива човешката и научна драма, която се крие зад една от най-трудните спасителни операции осъществени в историята на човечеството. С ексклузивното включване на хора – включително членове на семействата – които са се будили и заспивали със събитията, „Спасяването на децата от тайландската пещера“ ще се концентрира върху възтържествуването на човешкия дух и удивителните научни и технологични иновации, използвани, за да осъществи тази операция. Докато времето продължава да тече, а прогнозираните мусонни дъждове висят в небосвода, спасителите в пещерата и над нея, продължават да обмислят следващото си действие. Включващ интервюта с експерти по медицина и ментално здраве, прославили се инструктори по гмуркане в пещери и световни лидери в пещерното гмуркане, филмът обрисува пълната картина на това, което са преживели момчетата и техните спасители и как тези героични гмуркачи ще се възстановят от това преживяване, смятано за невъзможно.

Когато спасиха последните момчета и техния треньор на 10 юли, светът най-накрая можеше да си поеме дъх, който бе задържал в очакване 18 дни. Сага ние заедно търсим отговори на въпросите си, за да разберем каква е мистерията на случилото се и как съвсем малка промяна, можеше да доведе до коренно различен резултат.

„Спасяването на децата от тайландската пещера“ е филм продуциран от Discovery Channel и ITN Productions. Джон Бардин и Андрю О‘Конъл са в ролята на изпълнителни продуценти за Discovery. Изпълнителен продуцент за ITN Productions е Иън Ръсел.

More from View Sofia

More Movies & TV