Следва

България за първи път отбелязва Световния ден на скачането!

Цитирай ме: Eкстраваганца, блясък и трагедия. Джани Версаче

"Имам прекрасни взаимоотношения с парите..."

Celebrities преди 5 години

Много дизайнери „променят“ модата - малко по-изкривен шев тук, малко по-различен силует там, някой друг взет „назаем“ модел, но Джани Версаче променя разбирането и значението на модата. Не по този престорен начин, а истински оставя своя отпечатък на модния подиум; отпечатък толкова ярък, че не избледнява и до днес. Иновативният италианец поставя модата в центъра на „слънчевата система“ на знаменитостите и дрехите в центъра на разбиранията за поп култура.

Отпразнуваме гениалния талант на Маестро Версаче малко след навършването на двадесет и една години от смъртта на великия дизайнер. Припомняме си, че освен неповторим артист, Джани е на първо място Човек, чиято харизма и присъствие, трудно би могла да бъде забравена.

Аз съм малко като Марко Поло: разхождам се наоколо и смесвам култури.

Имам прекрасни взаимоотношения с парите. Използвам ги, за да си купя свобода.

Горгона медуза символизира красота и фатален чар на античната древногръцка класика, както в изкуството, така и във философията. Тя е синтез на красотата и простотата, която в пряк смисъл парализира и даже хипнотизира.

Шик ли? Това е една от най-грозните думи в речника. Използва се от онези, които ги е страх да бъдат себе си. Които не се осмеляват.

Жените днес са много по-уверени.Няма нужда да подражават на начина, по който мъжете се обличат.

Модата не стои на едно място, но дрехата винаги остава неизменна!

В ателието на майка ми се научих на техника, на качество и традиция. Успях да се възползвам добре от това наследство.

Границите между съблазнителността и вулгарността се променят с огромна скорост!

Вдъхновяват ме жените - приятелки, неприятелки, млади, стари, духовити, капризни, превзети, заядливи, интелигентни, сериозни, искрометни или войнствени, но никога скучни.

Дори на Микеланджело са платили за Сикстинската капела. На артистите, които казват, че работят само в името на изкуството, ще кажа: Осъзнайте се!

Модата винаги първа отразява всички промени в обществото. Тя гледа в бъдещето, винаги търси нещо ново.

Моят закон е не спориш с вятъра, той знае, къде да духа, ние само, стилистите, сме длъжни да определим точно неговото направление.

Не се увличай по тенденциите. Не позволявай на модата да те притежава, а сам реши кой искаш да бъдеш, какво искаш да изразиш с начина, по който се обличаш и по който живееш.

Миналото ме интересува само, доколкото е път към бъдещето.

Мисля, че е отговорност на дизайнера, да се опитва да руши правила и бариери.

В миналото хората са се раждали аристократи. Сега аристократизмът идва от това, което правиш.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 7 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.