Следва

Natura Bissé въвежда нови ритуали за красота - „Beauty & Fitness“

Тайните на красивата коса: Scalp Detox + 5 продукта

Perfect Hair Don't Care

Hair преди 5 години

Драмата с мръсната коса е част от живота на всяка жена. Сблъскваме се ежеседмично с казуса и решаваме проблема с известно количество сух шампоан, слой тексутиращ спрей или просто с шапка или качулка. Дотук добре, обаче ежеднвеното използване на масла и стилизиращи продукти може да доведе до по-сериозни последствия като сърбеж и лющене.

"Скалпът е кожа и е нормално да има нужда от детоксикация от време на време. Редовната ексфолиация подпомага фуликулите да бъдат по-здрави."
- споделя дерамотолът д-р Франческа Фуско от "Дерматология Уекслър" в Манхатън. 

Как да имаме страхотна кожа и скалп? Фуско препоръча скръб към ежеседмичната грижа за косата. Нейната DIY рецепта включва добавянето на захар или сол на кристали към шампоана и нежен масаж на скалпа (фините частици се разтварят във водата като премахват остатъците).

Тя препоръчва и редовното почистване с дълбоко хидратиращ шампоан като този на Dove Pure Daily Care.

Изпозлването на продукти със съдържание на витамин С ще придаде на косата свеж вид с повече обем, като ако има откъде, най-доброто на пазара е на марката O&M

Терапията на IGK's Trust Issues с хиалуронова киселина пък е с двоен ефект - като стилизиращ серум и хидратация на сухите краища. 

Продуктът на Le Labo's е с високо съдъжрание на босилек, черен чай и мента за дълбоко почистване и хидратация.

Терапията на Briogeo’s за скалп със съдържание на чаена дърво, въглища и лешник - реглулира и възстаноява pH баланса, защото грижата за кожата не свършва само до лицето.

Тези и още бонус 6 продукта в галерията горе за изящна коса и подхранен скалп>>>

More Hair