Следва

It shopping list: Бялата рокля, но не пред олтара

Кой как избра да се рекламира: на Рири дизайнерът "застрелва" моделите си

Bang, bang! He shot me down! Bang, bang...

All fashion преди 5 години

Италианският дизайнер Джио Форбиче набира все по-голяма популярност в света на модния дизайн и по-специално в сферата на обувките. Ако не сте чували името му, бързо поправяме грешката с кратка справка: италианецът е любимият "обущар" на Риана и дизайнерът, стоящ зад моделите на всички обувки от колаборацията на Барбадоската със спортния гигант Puma - Fenty x Puma; колаборирал е самостоятелно с брандовете Hood By Air и вече лансира собствените си брандове Forfex и Darkdron.

Този сезон Джио се е заел с още по-смело начинание - да заснеме lookbook на цялостна ready to wear колекция, назована с меланхоличното For the Memory of a Lifetime.

Кадрите са дело на фотографа Джордан Хемингуей, а локациите са из улиците на Лондон. Сценарият зад сесията е зловещ и досущ като копиран от Google Street View, улавяйки моделите в странни пози и ситуации. Форбиче обяснява концепцията си пред американския Vogue по следния начин: "Моделите ми са простреляни, но просто не го знаят - те са жертви."

Кадрите варират от банални - такива, на които жена изпуска вестниците си, и други, напомнящи на скрийншот от състезание по кеч. Форбиче далеч не е първият дизайнер, почерпил вдъхновение от бруталния реализъм на улицата и квартала, други негови привърженици са Канйе Уест и Демна Гвасалия респективно от Yeezy и Balenciaga. Призмата на Форбиче обаче пречупва тренда много по-воайорски, разказвайки и показвайки абсурдите от живота на най-обикновени хора, а не топ модели както правят Balenciaga и Yeezy.

Добре облечени с лошо поведение - така обобщаваме lookbook-а на Джио. Разглеждайки изображенията в галерията горе>>> и ще откриете себе си, и ще се изумите, и ще се разсмеете. Истинският гений на изкуството не се ли състои именно в това да провокира емоции?

More All fashion