Следва

Diptyque Baies

3 градски шедьовъра са факт след националната кампания "Почисти и разкраси с Cif"

Националната кампания под мотото "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от над 10 000 гласа.

All About Life преди 5 години



С инициативата на Cif стана възможно да се трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво. Чрез интернет гласуване бяха определени 3 места в България, които отново ще се превърнат в градски шедьоври. Кампанията /12 март–23 април/, се фокусира върху идеята да ни е красиво наоколо, като, освен да почистим, и да разкрасим градската среда, реализирайки функционални проекти със значение за локалните общности.



Стартът на кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ се осъществи с представянето на пилотния проект „Малко градско кино“, разположено при алпинеума в Княжеска градина, в подлеза на бул. Васил Левски и ул. ген. Гурко (срещу Спортната палата) в София.



Реализирането му от Cif и сдружение „Трансформатори“ включи цялостно професионално почистване на стълбите, стената, кашпите – до пълна трансформация на алпинеума в малко градско кино. Дървен декинг на площадката, обособена като малка градска сцена, и изписване на ключови послания, свързани с историята на Княжеска градина на няколко от стълбите.





В "Почисти и разкраси с Cif" потребителите имаха възможност да дадат своя вот за различни точки от страната на онлайн платформата - cifcleans.bg. Сайтът даде възможност на всеки желаещ да качи снимка на място в България, което иска да бъде почистено и трансформирано в градски шедьовър от творческия екип на Cif, или да гласува за вече предложените такива места.



В кампанията участваха 48 места от България, които генерираха 10 025 гласа. Локациите, избрани от потребителите чрез гласуване на cifcleans.bg за преобразяване от екипа на Cif, са: театър София в парк „Заимов“ до булевард „Мадрид“ с 987 гласа. На второ място с 949 гласа е подлезът до площад Централен в Пловдив, разположен между хотел Тримонциум и Централната поща. На трето място с 935 гласа е парк "Черничките" на брега на река Росица.

Благодарение на кампанията се изгради велостойка до централния вход на театър „София“. Стойката допълни почистената от графити фасада на сградата. Зоната включва дървен декинг и 5 облицовани с дърво стойки за велосипеди, позволяващи да се съхраняват до десет колелета.


Дизайнът на стойката е вдъхновен от цялостния архитектурен ансамбъл на фасадата на театъра, за практична и красива симбиоза между новото и старото. Трансформацията дава възможност на посетителите на театъра да го посещават по още един здравословен и приятен начин.


Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" преобрази изхода на подлеза пред х-л „Тримонциум“ в Пловдив. Проектът включи цялостно почистване и премахване на графитите от стените и пода, както и пребоядисване на парапета. Трансформацията се състоя в изграждането и поставянето на 6 информационни табла с вградени плакатни рамки в тях. Паната са тематично свързани с идеята „преди и сега“, като всяко „разказва“ моменти от историята на локацията чрез снимки и текст.



Всяко табло е разделено на две части, - едната прави препратка към миналото, а другата към настоящето. Първите три комуникират идеалите, вдъхновили националната кампания на Cif, а останалите 3 са посветени на предстоящото домакинство на града под тепетата като Европейска столица на културата през 2019 г. Финалният щрих, и един от най-големите акценти на проекта, е електронният календар, отброяващ дните до настъпването на 2019 г.



Творческият екип на Cif върна блясъка на парк “Черничките“ с нова зона, специално проектирана от сдружение „Трансформатори“, с името „Къщичка за книги“. Новият кът се простира на 6,4 кв. м. и включва: дървен декинг, 3 пейки, дъска за игра на шах, гравирана на едната пейка, голяма кашпа за цветя и акцентът на инсталацията – къщичката за книги.



Така оформената зона създава възможност за едно различно прекарване на свободното време в парка – приятно място за среща и разговор, игра на шах или блажени минути с една от книгите от своеобразната малката градска библиотека.



Целта е да се насърчат жителите на Севлиево да споделят любими литературни заглавия със своите съграждани, като оставят книги в къщичката и взимат други от вече оставените там. Акцент в дизайна на „Къщичката за книги“ е изписаният върху нея цитат от стихотворението на Мара Белчева „В душата ми градина“, отдавайки заслужена почит към творчеството на най-емблематичната поетеса на Севлиево.



<Реализирането на проектите от кампанията на Cif се осъществи в с творческата помощ на сдружение „Трансформатори“, като включи почистване на локациите и пълната им трансформация в нови притегателни места от градската среда на съответния град.
Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от Екопак България - първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите. Нейната цел е да повиши съзнанието на потребителите и да ги мотивира да събират отделно, да оползотворява с грижа за обществото и природата.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.