Следва

Петък за аксесоари

Labels - Doo.Ri

След като се дипломира в Parsons School of Design през 1995, където става дизайнер на годината, родената в...

All fashion преди 14 години

След като се дипломира в Parsons School of Design през 1995, където става дизайнер на годината, родената в Корея и израснала в Ню Джърси Доо-Ри Чънг се справя доста добре в коварната модна индустрия.

Младата Чънг започва кариерата си като асистент в Banana Republic, след което прекарва 6 години като главен дизайнер на Geoffrey Beene. Напуска през 2001-ва, за да отвори собствен магазин, Klee, където преоткрива роклите от жарсе с драперии. Точно с това лейбълът й Doo.Ri добива такава популярност.

Klee затваря врати две години по-късно, когато официално стартира модната й линията. Тя обяснява техниката си така: „Не съм дизайнер, който конструира, аз обичам да деконструирам, като премахвам всички линии до толкова, до колкото е възможно. Това е една от причините винаги да съм за жaрсето.”



Изглежда, че и жените много харесват работата на момичето от Джърси, като съдим по невероятния й успех не само в комерсиалните (линията й се разпространява в над 36 магазина в цял свят), но и в артистичните среди. През 2004 печели наградата на Ecco Domani Fashion Foundation на стойност 20,000$, същата година Дъглас Кийв снима документалния филм за нея "Seamless" – „Без шевове”, печели наградата CFDA/Vogue Fashion, а през 2006 и Swarovski's Perry Ellis Award за прохождащ дизайнер на дамски облекла.



Името на лейбъла й се свързва с Gap Design Edition capsule line(2007), както и със сватбената колекция на J. Crew през 2008-ма.



В началото 2009-та тя стартира Under.Ligne - втора линия облекла на по-достъпни цени, която се появи на пазара през юли. Колекцията се състои от 12 модела, в които ясно се забелязва почеркът на дизайнерката - всичко е в драперии, в бяло, черно и сивo (тя планира експерименти с нов цвят всеки сезон), а акцентите са върху черните клинове с пришита кожа и топове с детайлно добавени ципове, които на пръв поглед приличат на вградени бижута. Кой би отказал безплатна огърлица в тази рецесия?



Цялата Under.Ligne е комбинация на модели от миналите колекции на Чънг, което ти оставя едно приятно усещане за дежа ву. 

Въпреки новия си проект, госпожа Чънг не мисли да се отказва от жарсените роклите, на които дължи славата си и многото постоянни клиенти.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.