logo loader
Следва

Вкусни рецепти от Яна а.к.а. salted.figs: Гръцка салата с тученица

Canon Challenge: Да готвиш за момиче за първи път

Let’s face it - секси е момче да ти сготви, осoooбено на специална вечеря - за двама, и за повече...

All About Life преди 5 години

НО, странен (или не чак толкова) факт е, че едва 8% от мъжете го правят (за bulgarian guys говорим). Момчета, think about it!Ние обаче не се оплакваме - повече от късметлийки сме, защото сме в компанията не на едно, а на две много симпатични млади момчета, които днес, повлияни от лятната кампания на Canon -#mynextfirst, ще направят първата крачка към нещо ново и ще създадaт незабравим спомен!
А по точно: ще готвят! И то не за себе си само, а за своите момичета. Момичета, които ще запазят в тайна, но пък след оттеглянето ни от "местопрестъплението" поканиха с удоволствие и гордост на вечеря.Двамата са:

Георги, 18, розова фланелка, дълги пръсти, рошава коса, определено подчертан ентусиазъм за нови преживявания и емоции,
кандидат-студент, иначе възпитаник на 134-то СОУ или еврейското училище в София, специалност Цифрови технологии и дизайн, модел на Ивет фешън, собственик на куче - черен лабрадор, излючителен любител на италианската храна.
 
Вальо, 18, сив суичър, фантастично русо, деликатна мълчаливост, работи на две места, отскоро живее в тоталната независимост на сам-съм-други-няма,
дългогодишен спортист - гребец, също модел, без особени претенции в областта на храната, но с особени изисквания към нежната компания, когато споделяш залъка си с нея.


/Всеки момент и стъпка от вкусното предизвикателство е запечатан супер лесно с компактния Canon EOS M100 благодарение на сензорния и подвижен екран./

Изваждаме ги от ежедневния им летен хабитат - #chilliniskillin добавяме #mynextfirst и ги предизвикваме да направят нещо за първи път, с нас и Canon.

Въоръжени с рецепта (Георги: ”Първата, която се появи в Google”), двете ни ухилени лица се насочват с бодри стъпки към магазина.Ще се готви... лазаня!

Лутане напред, лутане назад, и продуктите са набавени. Телепортираме се в кухнята.
Изваждаме "телефона с рецептата" и започва голямото мислене и препрочитане.Let the fun begins a.k.a. making лазаня за двама ❤.
В главните роли Георги (the chef) и Вальо (помощник chef, sorry Вальо - май така излезе).

V.S.: Как я решихте тази лазаня, на комбинация като вас - тъмен и рус, надали има момичета, които да претендират какво точно ще им сготвите?
Г.: 
Обичам много, точно италианска кухня и специално лазаня, тъй че, затова!
В.: 
Ами, Георги я предложи.

V.S.: Добре де, кой всъщност сте поканили, за кого ще се готви?
Г.: 
Приятели от двата пола.
В.: 
Близки приятелчета...V.S.: Защото...?
Г.: 
Защото ще оценят лазанята... /смее се/
В.: 
Защото искаме да им се изфукаме.

V.S.: Лесно ли изглежда на старта, първият път си е първи път, та... ?
Г.: 
Не е толкова лесно, колкото е забавно!
В.: 
Лесно е, да, само практика трябва, която ни липсва, но все трябва да се почне.V.S.: Приятно е да знаеш, че ще ти дойде мацка на вечеря, нали?

Г.: О, да, особено ако имаш опит с кулинарията! Пък и ако нямаш...
В.: 
Да, естествено.

V.S.: Следващият път ще знаеш?
Г.: 
Все още не знам...
В.: 
Ще знам, че трябва да си подбирам много внимателно продуктите.

V.S.: Ако сценария беше “Дами канят”, вас къде бихте искали да ви поканят?
Г.: 
В хубав апартамент с още по-хубава храна.
В.: 
В 5-звезден ресторант.

V.S.: Как изглежда жената мечта?
Г.:
Много хубава, артистична, като мечта...
В.:
Нямам дефиниция, да си призная. 

V.S.: Би нарязал и още две дузини лук, само и единствено, ако...?
Г.: 
Обичах лук.
В.: 
Някой ме предизвика, както си трябва.

V.S.: Докато приготвям вечерята, през повечето време си мисля...?
Г.: 
За изяждането й.
В.:
Ох, и аз. Това е лазаня, все пак.

V.S.: Ок, ако харесате мацките, какво да очакваме нататък, имаме предвид като второ готвене?
Г.: 
Суши, може би.
В.: 
Еми, нещо много по-впечатляващо.

V.S.: Какво ви свързва вас двамата, освен общата лазаня?
Г.:
Приятелството.
В.:
Много общо имаме, отдавна сме приятели.V.S.: Историята на приятелството ви, преди този съдбовен миг?
Г.: Общите интереси, и това, че си допаднахме в училище преди 5 години.
В.: ... се базира на особени прилики.V.S.: На Вальо бих му сготвил...?
Г.: Някоя руска манджа.

V.S.: А пък аз на Георги бих му сготвил...?
В.: Бих му сготвил едно суши.


Dolce far niente му казват в Италия, а ние тук: Една лазаня и си там, всъщност нашият първи път беше с МУСАКА, защото нали знаете - една жена трябва да прави 70 неща! Е, тогава си нямахме толкова яко апаратче, с което да запечатаме всичко, но заради това “фотогенично” технологично бижу, с модел EOS M100, сме абсолютно готови да повторим всичко: от рязането на лук /Гошо и Вальо - предизвикваме ви/, та до заливката, без която всъщност мусаката НЕ Е мусака!/P.S.., колкото и да искаха да избягат от глобалния масов феномен (първо снимам -  после ям) с тази профи снимка, директно попадат в графата "instagram, instagram, първо снимам, после... ЯМ." /

Да разфасоваш картофи на перфектните кубчета не е лесно, точно толкова, колкото и на момчетата им беше трудно да направят Бешамел-а, защото този сос е адът на всички сосове, но след няколкото отказвания през смях и той беше готов.

Признаваме си без бой, завиждаме на мацките, опитали лазанята, защото, как беше: Най-вкусно става с щипка любов, а той, в розово, и той, в сиво, сложиха всичката на света, заедно с цялото объркване от това как-се-прави-тая-италианска-паста и чуденето на ами-сега-ако-не-стане и лъжичка ние-сме-страхотни-бе! направиха готвенето им за първи път най-забавното случване в този късен следобед, обещаващ да премине в романтична вечер с привкус на хубаво червено вино и онази така безгрижна тийн любов, която може да сготви без дори да може да готви.


 
Благодарение на: Щрак! Щрак! Canon EOS M100 +  неверояното качество на изображението + функция за селфита, bluetooth и wi-fi,  една печка, една рецепта и две сръчни момчета #mynextfirst here is complete!  Краен резултат = празни чинии и пълен фотоапарат със снимки! 

What's yours first next?


А тук ти припомняме какво е да „караш“ скейт за първи път! 

 

More All About Life

Недооценените герои на технологичния свят: смартфоните от среден клас или HONOR 90

All About Life преди 4 дни

Смартфоните от среден клас предлагат оптималния баланс между производителност и цена, предоставяйки множество функционалности и предимства на потребителите, особено при иновативни и амбициозни проекти като серията Honor 90

Роберто Димитров извоюва заслужена победа в най-вълнуващото предизвикателство за бармани Bar Masters

All About Life преди 4 дни

Петте издания на формата, организиран от Кока-Кола ХБК България, преведоха над 650 професионални бармани през разнообразни предизвикателства, полезни уебинари и интригуващи обучения

Fashion Forward: Huawei Watch GT 4, незаменим

All About Life преди 1 седмица

Неусетно, но паметно, както се случва в живота, пускането на пазара на Watch GT 4 този септември отбелязва 10 години от старта на гиганта Huawei в сферата на мобилните устройства за носене. Обичаме тези джаджи, украсяващи китките ни, защото еволюират с нас, защото пулсират с радостите и тревогите ни, и защото се разхубавяват все повече с всяка следваща година, точно като нас...