Следва

„Автобиография за четири ръце”

„Седмицата на акулите“ се завръща по Discovery Channel

„Седмицата на акулите“ ще включва както на любими и познати предавания, така и на абсолютно нови научни открития...

Movies & TV преди 5 години

Седмицата на акулите се гмурка още по-надълбоко от преди след като най-продължителното и очаквано лятно събитие се завръща за своята тридесета годишнина на 23-и юли. След три десетилетия и стотици предавания „Седмицата на акулите“ 2018 празнува това голямо събитие с нови истории за акули, които отвеждат зрителите до неизследвани места и им дават широка представа за мистериозния свят на акулите.

30-тата годишнина на „Седмицата на акулите“ носи рядък достъп до някои от най-екзотичните места в света. За ПЕРКрасното отпразнуване в допълнение към екипа ни от известни експерти се присъединяват и спортистите Шакил О'Нийл, Ронда Руси, Аарон Роджърс, Роб Гронковски, Линдзи Вон, Марк Кубан, Барбара Коркоран, Кевин О'Лиъри, Деймънд Джон и Беър Грилс.

Тази година Discovery работи с повече от двадесет от най-уважаваните морски биолози и научни институти в света, които чрез новаторска технология за изследване ни дават убедителна представа за някои от най-уникалните видове акули в света. От използването на усъвършенстваната технология Shark Cam за изследване на живота на акулите чук до търсене на гигантски акули в кубинските води, които преди са били ограничени за външни лица. „Седмицата на акулите“ 2018 представя съвсем нови истории за акулите, които отново ще отведат зрителите до места, до които камерите никога преди не са успявали да достигнат.

Акцентите от „Седмицата на акулите“ 2018 включват:

„Шарк танк“ срещу „Седмицата на акулите“
За първи път „Седмицата на акулите“ обединява два от най-динамичните предавания по телевизията в директен сблъсък на акули, за да създаде „Шарк танк“ срещу „Седмицата на акулите“. Този път залогът е 50 000 долара дарение за кауза, свързана със спасяването на акулите. В типичния стил на „Шарк танк“, Барбара Коркорън, Марк Кубан, Деймънд Джон и Кевин О`Лиъри се гмуркат смело във водата. Всеки от тях представлява океанска организация, която цели да запознае с проблемите, пред които са изправени акулите като заплахите за унищожение на местообитанието им, прекомерния улов и други. Въоръжени с нови знания и опит за големия финал нашите Акули се завръщат в студиото „Шарк танк“ при Робърт Херявек, за да покажат защо тяхната организация заслужава голямата награда. Накрая, в последния кръг всички акули дават гласа си за организация, представена от друга, която заслужава наградата (не могат да гласуват за себе си). Продуцирано от Radley Studios.

Ронда и акулите
Пол де Гелдер, човек оцелял след нападение от акула, обучава олимпийската MMA и настояща WWE суперзвезда Ронда Руси как да се изправи срещу най-големия си, бърз и силен опонент досега – акулата мако. Първо Руси ще „загрее“ плувайки с няколко по-малки акули във Фиджи, а след това ще се прехвърли на същинското събитие, което ще се проведе във водите до Нова Зеландия, където спортистката ще се гмурне свободно до акула мако. Ронда иска да докаже, че с бойния дух, който е усвоила по време на кариерата си, тя и всички останали могат да се изправят пред най-големите си страхове и да победят. Продуцирано от Propagate Content.

Беър срещу акулите
Беър Грилс е оцелявал на най-екстремните кътчета на планетата – от замръзналите върхове на Еверест до горещите пясъци на пустинята Сахара, но какво ще се случи, когато се изправи лице в лице с акули, които имат предимството да плуват в свои води? Това ще бъде най-големия тест за уменията на Грилс. Абсолютният оцеляващ срещу най-големия морски хищник. Продуцирано от Electus.

Годината на акулата
Вижте всичко, което се е случило в света на акулите през тази година – невероятни видеа и най-интересните новини. Продуцирано от Main Event Media.

Най-доброто от „Акули пред камерата“
Най-доброто от „Акули пред камерата“ отбелязва забележителните открития, които екипът е направил през последните 6 години. От кадри на почиващи си големи бели акули, до атакуването на камера за подводно заснемане, най – интересните материали през годините. Продуцирано от Big Wave.

Голи и уплашени
Попаднали на необитаем остров, в средата на едни от най-богатите на акули води, пет знаменитости трябва да оцелеят в продължение на 14 дни само благодарение на това, което им предоставя океана. Кю Фюрньо, Райън Холт, Крис Фишър, Стивън Лий Хол и Ева Рупърт са разделени на различни лодки в близост до остров на Бахамите. Те може и да са опитни „Голи и уплашени“, но не и на територия, обитавана от акули. Лодката акостира и нашите експерти се появяват на брега с познатите ни чанти, но и с някои неподозирани предмети. Точно те могат да им помогнат да оцелеят през следващите 14 дни. Продуцирано от Renegade.

Тази година Oceana и Discovery обединяват усилията си, за да защитят уязвимите акули, които са застрашени от глобалната търговия с тях, в частност техните перки – около 73 милиона на година. Борбата срещу тази брутална и разточителна практика е подкрепена от марки, които даряват средства на кампаниите на Oceana и създават поле, на базата на което феновете да могат да научат защо един океан се нуждае от акули.
 

More from View Sofia

More Movies & TV