Следва

Тропически дъжд

Birthday Boy: Защо принц Джордж постоянно носи къси гащета?

Royal rule or ?

All fashion преди 5 години

Така и така ни върви на КЪСО, та се зачудихме, гледайки новият официален, и много нахилен, кралски портрет на принц Джордж - защото първородният си на принц Уилям и Катрин постоянно носи къси гащета.

Принц Джордж навърши 5 години вчера, а от Двореца отпразнуваха това подобаващо - както традицията повелява, публикувайки нова официална снимка на кралския наследник.

На кадъра хлапето е по-пораснало и щастливо от всякога, но пък за сметка на това аутфитът му си остава все така не променен: ризка и КЪСИ шорти.


Малкият принц е винаги безупречно стилизиран, все пак през 2015-та година влезе в класацията на 50-те най-добре облечени мъже на GQ за Великобритания - само да добавим, че тогава бе едва на 2 годинки. Стилът му, без съмнение избиран от мама Кейт, включва ризи, блузи, чаровни гащеризони, дълги палта и много цветове, но не и панталони.

Без значение сезона принц Джордж, обаче, е задължен да носи шорти. Причината? Аристократичните английски традиции.

"Изключително английско нещо е да обличаш малко момченце в елегантни шорти", споделя експертът по кралски етикет Уилям Хенсън.

"Панталоните са за по-големите момчета и мъжете. Късите шорти в стила на момченцето са един от тихите елементи на изразяването на класа в Англия. И въпреки че времената се променят, то да облечеш панталони на невръстен младеж се приема за много "средна класа", а никои от кралското семейство не иска да бъде смятан за не уважаващ аристокрацията или привичките й", допълва още гуруто на перфектното държание и стилизиране.

Всъщност, за целия си съзнателен живот принц Джордж си сложи панталони ЕДИН ЕДИНСТВЕН път - на сватбата на чичо Хари, когато малкият кралски наследник бе пременен в мини версия на смокинг.

Следващият вероятно ще е чак след като навърши поне 8 години, тъй като кралските традиции така повеляват.

More All fashion