Защо Burberry унищожи продукти за 28 милиона паунда?

Wait... WHAT?!?!

Из модната сфера се носи мълвата, че лондонският лейбъл е унищожил продукти на стойност 28 милиона паунда. Нещо, което неминуеми предизвиква редица въпроси "Защо?".

За последната година от Burberry са съсипали както дрехи, така и аксесоари и козметични продукти, за да може да се предпазят от фалшифициране. Оказва се, че това е редовна практика на марката, която, подобно на други луксозни търговци, унищожава непродадени продукти, за да защити интелектуалната собственост на лейбъла.

Burberry използва специализирани инсталации за изгаряне, а от официално обръщение на модната къща става ясно, че това не е лека работа и за тях. Компанията има огромно желание да сведе до минимум количеството излишък, което произвежда и търси начини за намаляване и "преоценяване" на отпадъците. Припомняме, че не само големите правят така - през ноември миналата година се оказа, че непродадените продукти на H&M се изгарят вместо въглища в Швеция.

Маркетинг проучвания показват, че стойността на излишъка, унищожен от Burberry се увеличава с всяка измината година. Например през 2016-та марката се е отървала от "остатъци" на цена от 19 милиона паунда, а миналата година от такива на стойност 27 милиона паунда.

Любопитното е, че много модни лейбъли по-скоро биха изгорили не закупените продукти от колекциите си, отколкото да рискуват да навредят на марката си, продавайки ги на намалена цена - факт, който много малко от марките признават!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.