NATIONAL GEOGRAPHIC РАЗКРИВА ПОТЪНАЛИ ГРАДОВЕ, КОРАБИ И ПРИРОДНИ ЧУДЕСА ОТ ДЪЛБИНИТЕ, ЗА ДА РАЗГАДАЕ СЪВРЕМЕННИ И ДРЕВНИ МИСТЕРИИ В 10-ТЕ ЕПИЗОДА НА Н

NATIONAL GEOGRAPHIC РАЗКРИВА ПОТЪНАЛИ ГРАДОВЕ, КОРАБИ И ПРИРОДНИ ЧУДЕСА ОТ ДЪЛБИНИТЕ, ЗА ДА РАЗГАДАЕ СЪВРЕМЕННИ И ДРЕВНИ МИСТЕРИИ В 10-ТЕ ЕПИЗОДА НА Н

От издирването на изчезналия полет MH370 на Малайзийските авиолинии през вечното търсене на изгубения град Атлантида до опасностите, които застрашават подводните кабели, свързващи всички ни в интернет, световните океани са пълни с тайни, отдавна скрити под вълните...

Новата фактологическа поредица от 10 части на National Geographic – „Пресушаване на океана“, разкрива пълния мащаб на корабокрушенията, съкровищата, потъналите градове, геологията и технологиите на дъното на езера, морета и океани по света и намира отговорите на подводни загадки, които са смайвали поколения наред.

С премиера на 05.08. от 21:55 часа, „Пресушаване на океана“ разкрива призрачните силуети под вълните в пълния им зашеметяващ блясък. Водата е премахната от картината, за да бъдат разказани истории, обясняващи природните чудеса и човешките катастрофи. Съчетавайки най-новите научни данни от системи за подводно сканиране и високотехнологични дигитални възстановки, поредицата обхожда планетата и се потапя в Китайско море, Мексиканския залив, Средиземно море, Нил, Тихия океан, Индийския океан, Атлантическия океан и Балтийско море в търсене на отговори.

Като хвърля светлина върху стари и нови морски мистерии, „Пресушаване на океана“ отвежда зрителя в средата на Тихоокеанския огнен пръстен, за да проучи рожденото място на едни от най-опустошителните природни катаклизми в света; да разкрие истории за войни, пиратство и робство в Мексиканския залив; възхода и падението на най-великите древни цивилизации по бреговете на Средиземно море; как подводно земетресение през 2006 г. се отразява на глобалните данни в „облака“; защо едно от най-големите съкровища, намирани във водите на Флорида, бе открито разпръснато на километри по морското дъно; и разглежда останките на най-големия боен кораб, който сега лежи на дъното на Източнокитайско море, най-ожесточено оспорваните водни територии в света.

От древността до съвремието, поредицата разследва мистерии – от изчезването на динозаврите чак до все още неоткрития самолет от полет MH370, тя хвърля нова светлина върху исторически моменти и настоящи събития, недостъпни заради дълбочината и лошата видимост в океаните. Някога скрити под милиарди литри вода, днес неопровержимите доказателства отново са изложени пред очите на света.


Епизодите включват:

„Пресушаване на океана“: Нацистки тайни
Премиера 05.08. от 21:55 часа
Смятаме, че познаваме плановете на Хитлер за завладяване на света. Но неразказана остава историята за това как нацистите водят тайна война из световните океани. Морските археолози и историци се впускат в издирване на тайните на диктатора, скрити дълбоко под водата. Научните данни се съчетават с компютърна графика, за да се премахне водата от океаните и да се изследват изгубените останки от кораби от Втората световна война.

„Пресушаване на океана“ : Потънали съкровища

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.