Следва

Beauty starter: Августовски утрини с TriCollagen

Put a mask on it: 5-те за перфектна кожа

Summer vibes...

Face преди 5 години

Летните горещини, които последните седмици са дефицитни, са една от многото причини за проблемна кожа. Ние идваме с решение под формата на маски - по една на ден за всеки тип кожа: комбинирана, суха и мазна. Защото искаме да изглеждаме перфектно по всяко време на годината. Днес стартираме с комбинирана:

Комбинираната кожа е доста деликатна и трудна. Съчетанието между мазни и сухи зони се нуждае от специална грижа и различни продукти. Най-често срещаните случаи на комбинирана кожа са мазна Т област и сухи зони около брадичката и устните. Изборът на правилните продукти за поддръжка също е сложен, защото предлаганите кремове на пазара не са в изобилие, а тези, които има, често не вършат работа. Ние предлагаме изпробвани домашни маски от изцяло натурални продукти. 1 - защото така знаем със сигурност какво съдържат и 2 - защото баба ни е учила, че винаги домашното е най-добре. 

5 маски за комбинирана кожа

1. Мед, йогурт и розова вода: Съставките се смесват по равно около - 1 с.л.. Сместта се разнася върху лицето равномерно и се оставя да действа около 15-20 минути.  Отмива се с нормална вода.

Тази маска има успокояващ ефект, който хидратира кожата, а розовата вода контролира омазняването като придава свеж вид. Действа и като слънцезащита.

2. Овесени ядки и бадеми: Бадемите (10 бр.) се накисват през нощта, а на сутринта се намачкват. Към тях се добавя по 1 с.л. овесени ядки и мед. Разбъркват се до получаване на хомогенна смес. Нанася се върху лицето и се оставя да действа около 15-20 минути и се отмива с нормална вода. 

Овесените ядки премахват излишната мазнина от кожата, а бъдемите я подхранват. 

3. Папая и банан: Плодовете се намачкват хубаво и към тях се прибвая меда. Сместта се нанася равномерно върху лицето и се оставя докато изсъхне. Отмива се с нормална вода.

Ефектът не се вижда веднага, но след време кожата ви ще изглежда значително подобрена. Мазните зони ще са значително по-добре, а сухите области омекотени. 

4. Маска с краставици: Половин краставица се смесва с лъжица мед и сметана. Нанася се върху лицето и се поставят две резенчета краставици върху очите. Отмива се след 15-20 минути.

Всички знаем полезните свойства на краставиците върху организма. Тази маска подхранва кожата, придавайки й по-свеж вид.

5. Доматен сок + кокосово мляко: 1 с.л. доматен сок се съчетава с 1 с.л. кокосово мляко. Лицето се измисва със студена вода след което сместта се нанася. Масажира се няколко минути и се остава да захъне. Отмива се със студена вода.

Маската премахва излишното омазняване на кожата и изсветлява тъмните зони.

 

More Face