Следва

Юбилейна колекция: Ralph Lauren ще превземе Central Park

Лъжите на модната индустрия: Защо големите етикират естествената кожа като изкуствена?

Естествената кожа съвсем скоро може да бъде напълно забранена по пазарите навсякъде по света...

All fashion преди 5 години

Забрана за всяка употреба на козина в модата и обзавеждането съвсем скоро може да е абсолютно законна опция. Из фешън средите упорито се говори, че правителствата на всички по-големи страни, а и не само, трябва да обмислят цялостна забрана на кожата, тъй като потребителите често биват подмамени да купуват животинска кожа, етикирана като фалшива.

Скорошен доклад от Комисията за опазване на околната среда призовава правителствата да започнат обществено допитване за забрана на всички видове животински кожи в дрехите и тапицерията, като подлага на критика и търговските стандарти за "задоволителен" подход за прилагане на подобен закон.

По-любопитното е, че разследвания от миналата година разкриват, че high street брандове и онлайн фешън гиганти нарочно неправилно обозначават дрехи с етикети за изкуствена кожа, а тестове доказват, че те съдържат такива от лисици, норки и зайци.


Очевидно се оказва сериозна практика в модата да се залагат неточни етикети, за да може стоката и дизайните да бъдат продадени, както на по-висока цена, така и измежду повече потребители, които иначе са върли противници на убиването на животни за използването на кожите им.

"Докладите за истинска кожа,продавана като фалшива, показват, че търговците на дребното нарушават своята отговорност към потребителите. Незаконно е да се дава подвеждаща информация, а стандартите за търговия в модата определено са лоши и неидентифицирани", гласи официално изявление.

От години насам специалните ферми за отглеждане на животни с цел получаването на техните кожи за производство на всякакви продукти за модната индустрия са строго забранени в редица страни. Въпреки това едни от най-големите лейбъли все още намират вратички, за да могат да използват естествени кожи в колекциите си.


More All fashion