Следва

Най-добрите червени. 7 на брой. Червила

Put a mask on it: 5-те за перфектна кожа vol. 2

If you like it, then you should put a MASK on it

Face преди 5 години

Набрали инерция от вчера, днес продължаваме с маските за лице. Обещахме 5х3х1. По пет маски, в три дни, за един различен тип кожа. На слуачен принцип ги избрахме. Започнахме с комбинираната. Даже, вечера се поглезихме с една от изборените. Тази с йогурт и мед, днес резултатите са страхотни. Свежи сме и дори климата не ни влияе. Днес продължаваме с: мазната кожа. Отново 5, лесни и ефективни, напълно подходящи за утопичните летни горещини.

1. Овесени ядки с портокал: Желателно е да се позлват пресни портокали. В купа се смесват 3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. лъжица мед, 2 с.л. сок от портокал, 1 с.л. белтък. Сместта се нанася на лицето и се оставя да изсъхне. Премахва се с нежни кръкови движения с хладка вода.

2. Оризово брашно и куркума: Смесват се 3 с.л. оризово брашно, щипка куркума, 1 ч.л. мед, и сок от краставица. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Нанася се на лицето за около 15 минути и се отмива с хладка вода. Тази маска може да бъде направена и в по-големи количества и да се използва за цяло тяло.

3. Мед и бадеми: Бадемите се накисват през нощта след което се пасират на гладка смес. Към тях се добавя 1 ч.л. лъжица мед и се разбърква добре. Оставя се да действа за 15 минути и се отмива.

4. Сок от домати: Към сокa се добавят 3 с.л. оризово брашно и 1 ч.л. мед. Нанася се за 15 мин и се отмива с хладка вода. Ако нямате време за маски, можете да масажирате лицето си с половин домат за около 15 минути. Ефектът ще е почти същият.

5. Банан, мляко и овесени ядки: В купа се намачква цял банан и към него се прибавят 1 с.л. мляко и 2 с.л. овесени ядки. Сместта се нанася на лицето и се масажира за около 5-6 минути, след което се оставя да действа 20 минути. Отмива се с хладка вода. За най-добри резултати маската се прави 2-3 в седмицата.

More Face