Следва

Морският палат на BEY & JAY, нагледно в снимки!

Canon Challenge: Да „караш“ скейт за първи път

Културата и навиците, заобикалящи скейт-местата и хората, са свежи и весели, със свободен и лек дух...

All About Life преди 5 години



Спомням си, когато бях малка и живеех в един апартамент зад пилоните на НДК, всеки ден, когато баба ме прибираше от детска градина, спирахме да погледаме батковците-скейтъри и да ядем сладолед.



Доста години и сладоледи по-късно, свързвам влизането в пубертета и гимназиалните си години с голяма доза влечение към скейт културата – първо към дрехите, кецовете, раниците и шапките, а по-късно и към музиката.



Конотациите на свободомислие и автентичен street spirit, свързвани с нея, винаги са ми се стрували романтични и привличащи, тъй като културата и навиците, заобиклящи скейт местата и хората, са свежи и весели, със свободен и лек дух на искрена забава и непринудена небрежност.



Всички мои приятели, които карат или са карали скейт през годините, са олицетворение точно на този свободен, очарователен, вечно момчешки дух, който ме привлича още от дете и който търся в повечето неща, които ме заобикалят. Когато, някъде около 17-те, изкуството на татуировките ми завъртя главата, се влюбих в олд скуул естетиката, която багри краката и ръцете на скейт културата.



Та, някакси винаги съм се чувствала свързана с нея като дух, но никога не съм давала шанс на самия „спорт“ (въпреки че ми се струва, че скейтът се превръща по-скоро в лайфстайл, отколкото в спорт за тези, които го практикуват).

Когато View Sofia и Canon ми предложиха да съм част от предизвикателството да направиш нещо вълнуващо за пръв път, да карам скейт беше първото, за което се сетих – идеята ме хвана за ръка от малка и ме преведе не само през пубертета и гимназията, но и през първата ми любов. Та ми се стори подходящо, за разнообразие, вместо да философствам, да покарам. Няма да ви лъжа, не направих нито 360 flip, нито дори Ollie, но пък се вълнувах и забавлявах по детски, докато се побутвах с един крак и се опитвах да запазя нещо като равновесие.



Годините, прекарани в наблюдение и приятелство със скейтъри, се оказаха напълно безполезни в моето скейт приключение и респективно по-добрите кадри станаха в статично положение.



/Canon EOS M100 e с невероятното качество на изображението плюс функция за селфита, Bluetooth, Wi-Fi и така функционалния сензорен и подвижен екран! За слувания, мечти и настроения. За първия, и всеки следващ път. /




Какво разбрах от цялата тази готина лятна провокация? Разбрах, че да опиташ нещо ново, макар и познато, е в еднаква степен страшно и вълнуващо и че, в крайна сметка, една засилка с крак може да те отдели от нерешителността и да те доближи до удовлетворението. А усещането и спомена от преживяното са безценни и ще носят заряд дълго време!

Обобщено досега: над 100 снимки, нито един 360 flip, много усмивки и няколко "манекенски" пози, запечатани с готиния Canon EOS M100.
#mynextfirst is complete!   
What's yours? 







 

 

 

More All About Life