Следва

5 романтични филма, далеч от клишето

Erotos или фотографиите, които виждат сексуалността навсякъде

je t'adore

Events преди 5 години

Съвремието ни се радва на хиляди наблюдатели и почитатели на contemporary изкуството, мнозина от които не виждат друго освен символи на сексуалност, накъдето и да се обърнат. Живото доказателство са instagram акаунти като @look_at_this_pusssy. Но в действителност подъзнателната ни обсесия с фалически и йонически образи откриваме значително по-дълбоко в миналото (още преди любимата ни онлайн платформа да е съществувала).

Творчестовото на японския артист Нобуйоши Араки, прекарал над 50-годишната си кариера на фотограф в прокарване и развиване на темата за еротизма в изкуството, неслучайно кулминира в поредицата от 1993-та Erotos. Фотографската пордеица, публикувана под формата на колекционерска книга, умело демонстрира как сексуалността е пропила ежедневието ни напълно. Насочвайки обектива си и към сътвореното от природата, и от човешката ръка, Араки очертава ярката и прикрита сексуалност в отворена стрида; в извивката на дебела тръба; в презряла смокиня и в увехнал слънчоглед.

Уловени в близки черно-бели кадри, кадрите притежават повече нюанс, финес и изтънченост, отколкото повечето други творби на автора. Нобуйоши Араки бива наричан женомразец, перверзник и проблематичен гениий (в зависимост от това кой го описва). Мненията на критиците за Erotos обаче са учудващо единодушни - чувствеността на серията е неизбежна и се отличава с изключителна дълбочина. Нещо повече, веднъж разгледали фотографиите в галерията горе>>> и по-надолу в статията>>>, бъдете сигурни, че ще ви преследват навсякъде.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?