Следва

Фрида Кало - “Making Her Self Up”

5 романтични филма, далеч от клишето

Best Romantic Movies

Movies & TV преди 5 години

Той е на 30. Красив, мускулест, богат и успял. Тя е на 25, в университета, току-що се е разделила с гаджето си. Той е приятел на брат й, познават се бегло и не са се виждали от много години. Срещат се неочаквано, след толкова много време, влюбват се, пред тях има пречка (вероятно неговата приятелка), която след много драма, напрегнати моменти на някое летище и случайно попадналото в куфара ѝ романтично писмо, преодоляват. Влюбени и безкрайно щастливи, отпрашват в залеза с неговото кабрио.
Романтичните комедии могат да бъдат нещо чудесно. В продължение на няколко часа забравяме натрапчивото ежедневие, потапяйки се в море от на пръв поглед случайна романтика, след което намираме истинската любов в ръцете на момчето от съседния апартамент, което в последните години все повече започва да прилича на Зак Ефрон.
Но колкото и приятна да е захаросаната “реалност” на романтичните драми и комедии… Колко от тях можем да изгледаме, преди банално ненадейните срещи с приятели от детството и досадно розовите персонажи да ни омръзнат ?
Представяме Ви пет романтични ленти, които препоръчваме да гледате, ако търсите нещо различно от заплетената история на до болка познатите ни турски и индийски сериали. Те не попадат в шаблона и разчупват стереотипите за сладникава романтика.

1.Планината помежду ни (The Mountain Between Us) – 2017

Режисьор: Хани Абу-Ассад
Участват: Кейт Уинслет, Идрис Елба

Алекс (Кейт Уинслет) е писателка, Бен (Идрис Елба) е неврохирург. Те не се познават, но имат едно общо нещо: и двамата закъсняват за важно събитие, а полетът им е отменен. Отчаяни, намират малък частен самолет, чийто пилот се съгласява да лети въпреки бурята. По време на полета, той получава сърдечен удар и самолетът се разбива над снежен планински масив в щата Колорадо. Двамата пътници като по чудо преживяват катастрофата, но бързо осъзнават, че помощ няма да дойде. Търсейки спасение, те решават да изминат стотици километри през ледената пустиня.
В напрегнатата обстановка, Бен и Алекс са принудени да се опознаят и подкрепят, за да оцелеят. В следствие на усилията им, между тях се развива деликатен романс, който им помага да се преборят с природата и отчаянието.

2.Наръчник на оптимиста (Silver Linings Playbook) – 2012

Режисьор: Дейвид Ръсел
Участват: Брадли Купър, Дженифър Лорънс

Филмът разказва историта на Пат Солитано (Брадли Купър), който се бори с биполярно разстройство. След като Пат преживява психически срив, той губи всичко – работата, къщата и жена си. Току-що изписан от психиатрична клиника, главният герой се нанася обратно при родителите си, където среща единствения човек в живота му, който не го вижда като бомба със закъснител.
Тифани (Дженифър Лорънс) е млада вдовица, която на пръв поглед изглежда дружелюбна, но също има своите негативни страни. Тя е странна, избухлива и не по-малко неуравновесена от Пат, защото се опитва да се справи със собствения си демон – депресията.
“Наръчник на оптимиста” е нестандартна роматична комедия, в която със сигурност не липсват и тъмни елементи, но определено е една от лентите, които препоръчваме горещо.

3.Теориятa на всичко (The Theory of Everything) – 2014

Режисьор: Джеймс Марш
Участват: Еди Редмейн, Фелисити Джоунс

“Теория на всичко” представя необикновената история на един от най-великите умове, раждали се някога. Стивън Хокинг (Еди Редмейн), тогава студент от Кеймбридж, се влюбва в своя колега – Джейн Уайлд (Фелисити Джоунс). Някога здрав и активен млад мъж, на 21 Стивън получава разтърсващата диагноза АЛС. С Джейн до себе си, която не спира да го подкрепя дори за миг, той се впуска в работата на живота си, изучавайки именно това, от което му остава малко – времето. Заедно, те се борят със съдбата, довеждат науката и медицината до нови висоти и постигат повече, отколкото някога са могли да си представят.

4.Тя (Her) – 2013

Режисьор: Спайк Джонз
Участват: Хоакин Финикс, Скарлет Йохансон (глас), Ейми Адамс

Коя е тя? Тя е глас зад кадър, в който постепенно се влюбваш. Тя не е истинска, но е най-истинското нещо в живота ти. Тя се превръща в самия ти живот.
Филмът разглежда далечното бъдеще, в което компютрите са развили изкуствен интелект на ниво по-високо от човешкото. Тиодор (Хоакин Финикс) работи като автор на лични писма и съобщения. Съкрушен след края на брака си, той решава да сложи нова система - личен асистент в апартамента, която се грижи за нуждите му и постепенно се учи от тях. Макар първоначално да са само приятели, операционната система Саманта (Скарлет Йохнсон) бързо се превръща в Единствената жена за Тиодор, когато той осъзнава, че не може да живее без нея.

5. Омарът (The Lobster) – 2015

Режисьор: Йоргос Ланитмос
Участват: Колин Фарел, Рейчъл Вайс, Джесика Барден

Колин Фарел играе ролята на Дейвид – мъж, току-що зарязан от жена си, която го оставя заради друг. Той живее в общество, в което хората имат 45 дни след раздяла, за да намерят истинска любов. Алтернативата е да бъдат превърнати в животно по техен избор. Дейвид отива в загадъчен “хотел”, чиито посетители имат една и съща цел – да намерят любовта в рамките на тези 45 дни. След няколко неуспешни опита, той решава да избяга от лагера и да напусне обществото, в което е живял досега. По време на бягството си той се натъква на бунтовническа група на име “Самотниците”, която напълно се обявява срещу любовта и романтиката. В групата обаче Дейвид среща мистериозна непозната, която го кара да промени вижданията за бъдещето си…

 


 

More Movies & TV