Деветата лятна академия за деца и ученици започва на първи август

Деветата лятна академия за деца и ученици започва на първи август

Проектът "Лятна академия за деца и ученици" към НХА ще бъде открит с хепънинг “Летящите хора” на първи август, в галерия “Академия"...

Лятната детска академия е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст, като всеки ден от 09:00 до 18:00 часа, в ателиетата на НХА, младите творци ще се докоснат до различни материали, научавайки повече за разнообразни техники и стилове. Художниците ще имат възможността да работят рамо до рамо със студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на 120 годишната Художествена академия.

Програмата на проекта включва занимания по скулптура и графика, живопис, изработване на сувенири и кукли, калиграфски уъркшоп, занимания по текстил, мода и др.
Предвидени са посещения на галерии и музеи, работилници с гостуващи артисти и за първа година – специални уроци по История на изкуството. В програмата намира място и модул “Заедно”, в който ще бъдат приобщавани деца в неравностойно положение, за които Академията е осигурила квалифицирани специалисти по арт-терапия.Проектът ще завърши с изложба на тема “Рисунки и писма от покрива”, в галерия “Академия”. Тя ще включва най-добрите творчески работи от месеца.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.