Следва

Искрено & Лично: Семейство Картър в кадри из Европа

Деветата лятна академия за деца и ученици започва на първи август

Проектът "Лятна академия за деца и ученици" към НХА ще бъде открит с хепънинг “Летящите хора” на първи август, в галерия “Академия"...

All About Life преди 5 години

Лятната детска академия е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст, като всеки ден от 09:00 до 18:00 часа, в ателиетата на НХА, младите творци ще се докоснат до различни материали, научавайки повече за разнообразни техники и стилове. Художниците ще имат възможността да работят рамо до рамо със студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на 120 годишната Художествена академия.

Програмата на проекта включва занимания по скулптура и графика, живопис, изработване на сувенири и кукли, калиграфски уъркшоп, занимания по текстил, мода и др.
Предвидени са посещения на галерии и музеи, работилници с гостуващи артисти и за първа година – специални уроци по История на изкуството. В програмата намира място и модул “Заедно”, в който ще бъдат приобщавани деца в неравностойно положение, за които Академията е осигурила квалифицирани специалисти по арт-терапия.



Проектът ще завърши с изложба на тема “Рисунки и писма от покрива”, в галерия “Академия”. Тя ще включва най-добрите творчески работи от месеца.
На финалното събитие от академията, което е посветено на Световния ден на мира, малките артисти ще участват в ревю, на което ще дефилират в техни авторски костюми, ще получат дипломи за участие, подаръци и лакомства и ще пуснат “Летяща инсталация” с послания за мир.



Таксите включват трудът на педагозите, необходимите художествени материали и консумативи, билети за музеите и галериите и организационни разходи. Цената на цял ден от академията е 30 лв., а половин ден – 15.
Организаторите на Лятната Академия предлагат и намаления на таксите при предварително заплащане на повече дни.

А при желание от страна на родителите на младите артисти, ресторантът на Столична община предлага и топъл обяд, който се заплаща допълнително.

За повече информация виж тук
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.