Следва

Красотата в детайли: The Beauty Marks

Put a mask on it: 5-те за перфектна кожа vol. 3

There we go again...

Face преди 5 години

Ден пореден или 3-ти, ако трябва да сме конректни. Спазваме си обещанието с пълна сила и продължаваме с летните маски за перфектна чиста кожа за горещите дни. За всеки тип кожа по една - комбинирана, мазна и суха. Днес сме на вид III. Припомняме си останалите тук и тук. 5 на брой. Отново лесни и ефективни. Готови?

1. Папая: Няколко парчета папая се намачкват до гладка паста. Сместа се нанася равномерно и се покрива с парчета памук или тампони, за да не се разтече. Оставя се да действа 15 минути и се отмива.

Папаята е естествен ексфолиант и премахва мъртвите клети, като подмладява кожата.

2. Йогурт комбо: 2 с.л. мед се смесват с 1 с.л. мед. Нанася се на лицето и се оставя докато не засъхне напълно. Отмива се с нормална вода.

Комбинацията от двете подхранва и омекотява кожата.

3. Сандалово дърво: 3 с.л. прах то сандалово дърво се смесват с известно количество розова вода до получаване на хомогенна смес. Нанася се на лицето равномерно и се оставя да действа за 15 минути.

Това е древна индийска маска срещу стареене. Сандаловото дърво успокоява кожата, а розовата вода я тонизира.

4. Краставици + овесени ядки: 3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. сок от краставици и 1 ч.л. йогурт се смесват и се нанасят на лицето. Сместа се оставя да действа до пълното й засъхване и се отмива с хладка вода.

Тази маска е подходяща за акне и подпухналост.

5. Бадеми с розова вода: Бадемите се накисват във вода през нощта и после се пасират на гладка паста. Към тях се добавя розова вода и се сместа се нанася на лицето. Оставя се да действа около 20 минути и се отмива.

Комбинацията от двете тонизира, подхранва и омекотява кожата.

More Face