Следва

Beauty Essence - Диана Алексиева

Какво ново в мъжките прически за есента

Всички модни тенденции са циклични, особено в последните години, когато постепенно се модернизираха 40-те...

Beauty News преди 14 години

Всички модни тенденции са циклични, особено в последните години, когато постепенно се модернизираха 40-те, 80-те и малко от 90-те.

Същото важи и за тенденциите в мъжката прическа през 2009 - старата прическа с ново вдъхновение.

2009-та вижда стиловете в мъжката прическа в две различни категории: ученик и рокер. Но докато рокерът е творение на 20 век, то ученикът води началото си още от 19 в. в Британия.

И така ще бъде този сезон. Грънджът съживява бодрия си дух, но повечето от мъжете коси тази есен ще са в изискан класически вариант.

Бретонът на преден план



Все по-често мъжките модни тенденции наподобяват тези при жените от миналия сезон, така че не е изненада как бретонът излиза на преден план при мъже 2009. Той е изправен или с леки небрежни вълни. Имаш свободата да експериментираш и с различните му дължини, но всичко останало трябва да подстрижеш късо.

Силно назад



Ако го свързват с Джордж Клуни, този тренд може би е твърде класически за повечето мъже. Но в класическите версии няма нищо лошо. Ако косата е права, момчетата могат да си позволят по-голяма дължина в горната част на главата, докато тези с чупливите коси, трябва да се подстрижат повечко.

Както се досещаш, за оформянето на причската не са ти необходими много усилия, достатъчно е да избереш правилния продукт (използвай гел, вакса или помада) и да се убедиш, че страната, на която прибираш косата си е тази, която най-много подхожда на формата на лицето ти.

В случай, че косата ти много къдрава, по-добре се консултирай със специалист. Ще ти бъде доста трудно да подчиниш къдриците си.



Въпреки, че изглежда доста семпло, тук може да експериментираш. Единственото правило е да запазиш класическия дух. Точно както са ги носили актьорът Кари Грант и дюкът на Уиндзор – абсолютният trend setter на XXв. От дюкът (в средата и в дясно) виждаме две класически предложения – носена назад и прибрана настрани.

Цветовете

За постигането на пълния класически look, най-подходящият цвят за теб е естественияt. Ако пък искаш да разчупиш визията си и да модернизираш традиционното можеш да заложиш на русото, което се запазва като тенденция от миналия сезон. Но внимавай с него, понеже то придава силна острота на чертите и не отива на всеки.
 

More Beauty News