Следва

Streetstyle вдъхновения: Fashionable нюйоркски старчета

Мара Мартин за решението си да кърми на подиума на Sports Illustrated

Епичната й походка на подиума не е била планирана...

All fashion преди 5 години

Тазгодишното юлско ревю на Sports Illustrated в Маями представи палитра от бодипозитивизъм с участието на модели с разновидни фигури, включително модел с протеза на крака и великолепната кърмеща майка Мара Мартин, появила се на подиума в искрящи златни бикини и неочакваната компания на 5-месечната си дъщеря, Ария.

Мартин споделя пред BAZAAR, че епичната й походка на подиума не е била планирана, а е породена от необходимост – “Дъщеря ми, Ария, беше с мен по време на целия кастинг процес на Sport Illustrated и екипът свикна с присъствието й. Когато разбрах, че съм една от 16-те избрани за събитието модели, редакторът на списанието, Ем Джей Дей, ме попита дали искам да изляза с нея по време на ревюто“.

В денят на шоуто Ария е облечена и готова за дебютната си поява, но както Мартин споделя, „нищо не тръгна както беше планирано – часът на шоуто беше отложен и Ария започна да огладнява зад колисите. Започнах да я кърмя, както правя всеки ден и както правих по време на целия кастинг. Тогава Ем Джей дойде при мен и ми каза, че ако реша да продължа да кърмя, когато дойде реда ми, тя няма нищо против“.

Ария все още се храни, когато редът на Мартин идва – „Реших да продължа да я храня“– разказва Мара- „Кърменето е естествен процес и се превърна в нормална част от ежедневието ми през последните пет месеца, така че ми се стори напълно нормално да изляза с нея.“


В момента, в който Мартин излиза на подиума, публиката я посреща с овации. Майката моделка даже слага чифт сини наушници, за да предпази ушите на Ария от високата музика и аплаузите. Тъй като това е първата работа като модел на Мара след раждането, изключително позитивната реакция, с която е посрещнато решението й, я изненадва и вълнува.

„Когато със съпруга ми се прибрахме на следващия ден, телефонът ми не спря да звъни и известията се трупаха и трупаха“ – добавя Мартин – „Толкова съм благодарна и трогната, че толкова много хора изказаха подкрепата си към мен и това, което направихме с Ария. Надявам се само повече жени да се подкрепят и да бъдат най-големите си фенове една на друга.“ В деня след ревюто на Sports Illustrated, Мартин поства empowering статус в Инстаграм: “Толкова съм благодарна, че мога да споделя това послание, с което се надявам да покажа, че жените наистина са способни на всичко! Ако трябва да бъда честна, не мога да повярвам, че това се превърна в новина, защото не би трябвало да бъде – моята история е, че съм майка, и да кърмя детето си докато съм на подиума, разказва точно и само това!”
 

More All fashion