Следва

Calvin Klein & Уили Вандерпер: Мода & Извънземни

Balenciaga направи Crocs токчета и... ни харесват?

Розовите Croc платформи дебютираха на Седмицата на модата в Париж...

All fashion преди 5 години

Изглежда най-новото изпитание на модната индустрия е да направи добре познатите ни (с позорната си слава) Crocs обувки модерни... и ни се струва, че до момента Balenciaga успяват. Новият подход на испанския бранд към гумения, доскоро моден кошмар, модел на Croc, се състои в полу Croc, полу Барби розово стилето, което изглежда изненадващо привлекателно.

Новият модел е вторият опит на Balenciaga да стилизира противоречивата обувка – креативният директор на бранда, Демна Гвасалия, опита да прокара място за Croc модела във висшата мода още миналия Октомври, когато розовите Croc платформи дебютираха на сцената на ревюто през Седмицата на модата в Париж.

Този път обаче бебешкото розово на гумения модел дебютира в Инстаграм и е придружено от тънко стилето токче. Подобно на платформите, токчетата са украсени с различни малки талисманчета - Айфелова куличка, котка и падаща звезда. Въпреки че стойността им все още не е обявена, цената на миналия модел Balenciaga Crocs варира от $495 до $850, в зависимост от украсата. Лондонският дизайнер Кристофър Кейн, от друга страна, продаде своята собствена миналогодишна колаборация с Crocs за $375. Цената на дизайнерския модел контрастира силно с тази на обикновените Crocs, които можете да намерите (но е абслолютно нежелателно да го правите) за под $50.

В крайна сметка, Balenciaga са успешни в последното си изпитание да направят Crocs модела шик, тъй като крайният резултат на розовото стилето прилича повече на взето от гардероба на Барби, отколкото на баба ти.
Заключението е: за Balenciaga няма невъзможни неща.


 

More All fashion