Следва

Филмите финалисти за наградата „ЛУКС“ на Европейския парламент за 2018 година представят силни женски образи

Бележитите портрети на Надар

Ателие за деца от 6 до 12 години...

Events преди 5 години

Четиридесет от най-знаковите портрета на световноизвестния френски фотограф Феликс Надар (1820-1910) очакват децата в изложбените зали на Двореца. Между тях са портретите на Сара Бернар, Александър Дюма, Клод Дебюси, Шарл Бодлер, Жорж Санд, Емил Зола и други големи имена от края на ХІХ и началото на ХХ век. Децата ще се запознаят с личната и творческа биография на Надар, ще разберат с какво друго се е занимавал освен с фотография и с какво е записал името си в историята на световната фотография. Защо е известен още като “фотографът на звездите” и още много други интересни факти. Участниците ще влязат в ролята на въображаеми модели на Надар.

Място на провеждане: Национална галерия - Двореца, пл. "Княз Александър I"

Дата и час на провеждане: 02.08.2018 (четвъртък), от 14:00 до 16:00 часа

Такса: 2 лв.

С предварително записване на:
0886 817 233; 0879 147 679или на e-mail: [email protected]

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?