Следва

Треска за Dior

Всички носят: Dior Saddle Bag

Cut me and I bleed Dior...

All fashion преди 5 години

Вероятно помните миналата седмица в Instagram, когато в един определен ден всички постове на познатите ни фешънисти изглеждаха по много подобен начин. Свързващата линия при всяка една от тях е именно възродилата се легенда от архива на Dior - The Saddle bag. Припомняме ти любопитни подробности около нея тук.

Настоящият креативен директор в къщата - Мария Грация Кюри решава да преразгледа иконата, излязла първоначално изпод ръцете на Джон Галиано през 2000-та година за сезон Пролет/Лято. Интерпретацията се разглежда в няколко посоки - класическа черна кожа, лого десен, нюд вариант, както и още такава от текстил с множество сложни бродерии. Като осезаема разлика може да се посочи разминаването в размерите на новата и старата версия - новата е сравнително по-голяма, макар и да се предлага и в мини вариант.

Моделите намираме на сайта на Dior като цените варират между 1700 и 6100 паунда.

В прес обръщение, пуснато до публиката от самата Мария Грация, тя заявява следното: "Считам тази икона от модерната история на къщата за перфектния аксесоар за справяне с дребните изпитания на ежедневието. Исках да я представя по-голяма и устойчива, но също така и цветна и избродирана, защото подобно на хамелеона, може да се адаптира към всички ситуации."

И за да се подсили общото впечатление от пускането в продажба на It чантата, от Dior спонсорират голям брой модни инфлуенсъри, които в същия ден да публикуват своя снимка с въпросната чанта. Очевидно рекламната кампания е повече от успешна, наблюдавайки завихрилата се истерия около The Saddle Bag, а по наши груби изчисления, включилите се фешънисти наброяват цели 30.

Част от най-интересните кадри пък, разглеждаме в редовете долу>>>

More All fashion